Közérdekű közlemények, hírekHírforrásMunkálatok térképenJó tudniSajtószobaPályázatokLakossági ügyfeleknekKözületi ügyfeleknek

A Honvéd utcában folytatódik az egyetemvárosi víziközmű-felújítás

 

A nagyszabású beruházás keretében összesen több mint két kilométernyi új ivóvíz- és szennyvízvezeték kerül a földbe, valamint megújulnak a szennyvízaknák, fedlapok és a környező ingatlanok bekötései is. Február 14-én péntektől több ütemben, párhuzamosan zajlik a szennyvízhálózat megújítása és az ivóvíz rekonstrukció befejezése a Honvéd utcában.

Szennyvízhálózat felújítás:
Mivel a szennyvízhálózat az út tengelyében húzódik, a Szigeti út irányából felfelé induló, aknaközönként haladó rekonstrukció szakaszosan ugyan (30-40 méter), de teljes szélességű útzár mellett valósulhat meg. Ezzel a Honvéd utca átjárhatósága megszűnik, azonban a környező utcákba és a PTE telephelyére való behajtás a forgalom és a mentők számára mindvégig biztosított lesz vagy az Ifjúság útja, vagy a Szigeti út irányából.
Egy-egy szakaszon a tervek szerint 1 hétig marad az útzár, ezt követően az ideiglenesen helyreállított útburkolaton újra megindulhat a közlekedés. A határidőket olyan külső tényezők befolyásolhatják, mint például az időjárás.

A munkálat a Szigeti út - Honvéd utca csomópontban lévő szennyvízaknától indul: február 14-étől a Szigeti út északi sávját és a gyalogátjárót lezárják, a félpályás autós közlekedést jelzőlámpa segíti. Az itt zajló munkálatok ideje alatt a haladás megkönnyítése érdekében a Tüzér utca - Szigeti út kereszteződésében lévő lámpa nem üzemel, így kérjük, fokozottan figyeljenek a gyalogosan közlekedőkre! Aki teheti, kerüljön a 6-os út irányába a Szántó Kovács János és a Petőfi Sándor utcákon keresztül, a környékre érkezőknek pedig javasoljuk a Kürt utcán vagy a Rókus utcán való közlekedést.

Ivóvízhálózat felújítás:
A vízvezetékek cseréje továbbra is a parkoló és a zöldsáv igénybevételével történik, az utolsó háromhetes időszakot kivéve, amikor a munkálat a Honvéd utca déli végének átmeneti szűkítését igényli.
A vízhálózat felújítása az Ifjúság útja irányából lefelé indul: február 14-étől a SPAR áruház előtti járdasziget és a Budai Nagy Antal utca között 60 méter hosszan kerül új, korszerű KPE vezeték a földbe, így a parkolósávot három hétig nem lehet használni. Péntektől várhatóan egy hétig a Budai Nagy Antal utca bejáratában is dolgoznak a szakemberek, a behajtás ez idő alatt a Veres Péter utcából lesz biztosított. Ezt követően a munkálat tovább halad a Szigeti út irányába: a szakemberek a Váci Mihály utca déli bejártában, valamint a Váci Mihály utca - Szigeti út közötti parkolósávban dolgoznak majd.

A munkálattal járó aktuális forgalmirend-változásokról és tervezett vízhiányokról az érintett lakók szórólapon kapnak tájékoztatást, a város lakosságát társaságunk és az önkormányzat pedig folyamatosan tájékoztatja különböző csatornákon.

Köszönjük a környéken élők, dolgozók és a közlekedők türelmét, amellyel segítik a beruházások megvalósulását!

terkep_Honved_utca.jpg   

A publikálás időpontja: 2020. február 3.


Adatok - Fogyasztóvédelmi törv.Olcsóbb lehet a kerti locsolás, április 15-ig lehet kérni az időszakos kedvezményt

A kertművelés velejárója a locsolás. Öntözni sokféleképpen lehet (például kannával, slaggal, összegyűjtött esővízzel, vagy akár a szolgáltatótól rendelt szállított vízzel), de egy biztos: csak takarékosan érdemes. Kevés kerttulajdonos kíséri figyelemmel, mennyi vizet használ a locsolás időszakában, pedig a kertöntözés kiadását egyszerűen csökkenthetjük.

Bővebben

Ivóvízvezeték felújítás Bicsérden

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy április 2-án ivóvízvezeték-rekonstrukció indul Bicsérden, a Park utcában. A munkálat a terület adottságai miatt elkerülhetetlenül teljes szélességű forgalomkorlátozást tesz szükségessé.

Bővebben

A Honvéd utca felső szakaszán folytatódik a szennyvízvezeték-építés

A Honvéd utca felső részén, a Budai Nagy Antal utcától északra eső útszakaszon dolgoznak március 30-tól a szennyvízhálózatot korszerűsítő szakemberek. Az utolsó 60 méternyi szennyvízcsövet helyezik a földbe, a munkavégzés hétvégén is zajlik, várhatóan húsvét után kap vadonatúj aszfaltburkolatot a teljes utca.

Bővebben

Átmeneti forgalomkorlátozás a Jakabhegyi úton csütörtök reggeltől

Hibajavítási munkálatok miatt március 26-án 8 órától egy hétig változik a forgalmi rend a pécsi Jakabhegyi úton. Március 26-án és 27-én a javítás idejére lezárják a Jakabhegyi út 2-4. közötti szakaszát; a teljes szélességű útkorlátozás miatt a Jakabhegyi út két napra zsákutcává válik a Kürt utca és Mikes Kelemen utca közötti szakaszon.

Bővebben

Nem kopogtat a leolvasó: társaságunk felfüggesztette a leolvasást és a vízmérőcserét

A lakosság és a víziközmű-szolgáltatás fenntartásában résztvevő munkatársak biztonságának megóvása érdekében újabb óvintézkedéseket vezetett be a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. Társaságunk további rendelkezésig szünetelteti a vízmérő leolvasást, a mellékvízmérő-cseréket, szakszerűségi vizsgálatokat és a mérőhelyek ellenőrzését.

Bővebben

Teljes méret

Interaktív térképünkön a közterületen végzett munkálatokról tájékozódhat.
A térképet folyamatosan aktualizáljuk.

  

OLDALTÉRKÉP  |  IMPRESSZUM  |  ADATVÉDELEM  |  JOGI NYILATKOZAT