Szennyvíztisztító telep fejlesztéseKözérdekű közlemények, hírekHírforrásMunkálatok térképenJó tudniSajtószobaPályázatokLakossági ügyfeleknek

Felbontás helyett vezetékbélelés a sínek alatt

 

Korszerű technológiával, minimális felbontás mellett hárították el a város egyik legnagyobb ivóvíz fővezetékén történt meghibásodást a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. szakemberei. A Siklósi út alatt futó, 500 milliméter átmérőjű acélvezeték működését béleléssel állították helyre a héten.

TF_Siklosi_NA500_vezetekbeleles_02.jpg

A Kertvárost Pécs belvárosával összekötő, 1975-ben üzembe helyezett gyűjtővezetéknek éppen a vasúti sínek alatti részén jeleztek hibát a műszerek. A vasúti pálya felbontását elkerülendő, a kilyukadt vezetéket belülről foltozták meg. A többlépcsős munka első fázisaként kicserélték a hibás szakasz két végén működő tolózárakat, majd a sérült szakaszon béleléses technológiát alkalmaztak: egy műgyantával átitatott tömlőt húztak a meglévő csőbe, amelyet nyomás alatt tartva gőz-levegő keverékével szilárdítottak meg. Az ilyen eljárásokkal hosszú munkagödrök nélkül végezhetők el a munkálatok, így azok kevésbé zavarják a közúti (jelen esetben vasúti) forgalmat, illetve a környéken élők mindennapjait.

A szóban forgó fővezeték különösen fontos szerepet tölt be Pécs ivóvízellátásában: a város víztározóiban összegyűlt vizet szállítja Kertváros és Belváros között, az egyes városrészek aktuális igényének megfelelően. A vezetéken naponta átlagosan 10-12 ezer köbméter ivóvíz folyik át, amely a város teljes napi vízigényének körülbelül a felét teszi ki.

A publikálás időpontja: 2022. március 11.


Vízvételezési helyek Pécsen

Nyakunkon a hőség. Az alábiakban közöljük a Pécsen elérhető, a BIOKOM Nonprofit Kft. által működtetett csobogók, ivókutak listáját, amelyek enyhülést jelenthetnek a kánikulai forróságban.

Bővebben

Újra helyükön a permetkapuk

A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. vasárnaptól három városrészben, a Belvárosban, Uránvárosban és Kertvárosban is beüzemeli a köztéri párakapukat, amelyek az előttünk álló kánikulai napokon biztos pontként, a vízhálózatra telepítve nyújtanak felüdülést az arra járóknak.

Bővebben

Csőtörés okozott vízfolyást a Szabadság utcában, rendőrök irányítják a forgalmat

Egy 150 mm átmérőjű öntöttvas fővezeték tört el a Szabadság utca 19. számnál hétfő délelőtt. Az út teljes szélességében folyt a feltörő víz, amely több helyen a burkolatot is megemelte.

Bővebben

Nevet kapott a csatornaszörny: BUDZILLA a pécsi csatornahálózat réme

A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. névadó pályázatot hirdetett a március 22-én, a Víz világnapján átadott Csatornaszörny installációhoz kapcsolódóan. A felhívásra több mint 400 javaslat érkezett, a kisorsolt nyertesek június 5-én, a környezetvédelem világnapján vették át Csatornaszörny-csomagjukat.

Bővebben

Pécs több pontján lehet vízzavarosodás május 17-én

Szakembereink a belvárosban, valamint a Szigeti út - Magyarürögi út csomópont közelében több tűzcsapon végeznek oltóvíz-hozam mérést 12-15 óra között, ezért csütörtök délután több helyen lehet vízzavarosodás, nyomáscsökkenés.

Bővebben

Teljes méret

Interaktív térképünkön a közterületen végzett munkálatokról tájékozódhat.
A térképet folyamatosan aktualizáljuk.

  

OLDALTÉRKÉP  |   IMPRESSZUM  |   KÖZÉRDEKŰ ADATOK  |   ADATVÉDELEM  |   JOGI NYILATKOZAT