Közérdekű közlemények, hírekHírforrásMunkálatok térképenJó tudniSajtószobaPályázatokKözbeszerzésLakossági ügyfeleknekKözületi ügyfeleknek

Tettye Forrásház Zrt. - a pécsiek szolgáltatója
A pécsiek szolgáltatója

 

Kedves Pécsi Lakos, Tisztelt Ügyfelünk!

Örömmel tájékoztatjuk, hogy Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlésének döntése értelmében 2009. október 1-jétől a pécsiek vízszolgáltatója a város kizárólagos tulajdonában lévő Tettye Forrásház Zrt. E naptól kezdve látjuk el a pécsieket ivóvízzel, biztosítjuk a csatornaszolgáltatásokat, és a hibaelhárítást is.

A város ezzel visszavette a pécsiek tulajdonában lévő víziközművek üzemeltetését, amelynek számos oka közül az egyik, hogy az országban talán a mi városunkban volt a legmagasabb a vízdíj.

Ez úton arról is beszámolhatunk, hogy Pécs önkormányzata vízdíjcsökkentésről is határozott, így november elsejétől – hosszú idő után először – csökkenni fog a víz fogyasztói ára, amit Ön is tapasztalhat majd.

Az elmúlt napokban a szerződéssel, számlafizetéssel kapcsolatban számos ügyfelünk keresett meg bennünket. Az alábbiakban a leggyakrabban feltett kérdésekre válaszolunk, segítséget nyújtva az eligazodásban.

Kinek fizessem be a vízdíjamat?

  • Ha a számlán lévő elszámolási időszak végdátuma 2009. szeptember 30-ra, vagy az előttre esik, akkor a számla összege a régi szolgáltatót, a Pécsi Vízművet illeti. Nekik kell befizetni.
  • Ha a számlán lévő elszámolási időszak kezdete 2009. október 1-jére vagy az utáni dátumra esik, akkor a Tettye Forrásház Zrt. jogosult víz- és csatornadíj számlát kibocsátani Pécsett, így a szolgáltatás díja is a Tettye Forrásházat illeti meg. Ez esetben az összeget részünkre kell befizetni.
  • Fontos, hogy amennyiben az elszámolási időszak áthúzódik (szeptember 30-a előtt kezdődik és október 1-je után végződik), a kiszámlázott víz- és csatornadíjat banki átutalással, vagy az ügyfélszolgálati irodában készpénzzel tudja befizetni a Tettye Forrásház javára. A Tettye Forrásház pedig gondoskodik arról, hogy a Pécsi Vízművel elszámoljon az út megillető díj vonatkozásában. A két társaság felé így Önnek nem kell egyszerre eljárnia.

Figyelem! Ha a Pécsi Vízmű olyan számlát kézbesít Önnek, amelyen az elszámolási időszak kezdete október 1-je utáni időszakra esik, akkor jó ha tudja, hogy jogtalan számláról van szó, ezért kérjük, tájékoztassa az esetről a számlázásra kizárólagosan jogosult szolgáltatót, a Tettye Forrásházat, és ne fizesse ki az ilyen számlát.

Milyen módon rendezhetem a számlámat?

A Tettye Forrásház első alkalommal valamennyi fogyasztójának csekkel ellátott számlát küld. Ha Ön eddig is postai úton, sárga csekken fizette be a vízdíjat, akkor a korábban megszokott módon rendezheti most is számláját. Akik eddig csoportos beszedési megbízással egyenlítették ki számlájukat, azok bankjuknál mondják le a Pécsi Vízmű javára történő megbízást, és számlavezető bankjukban vagy a Tettye Forrásház ügyfélszolgálati irodájában kezdeményezzenek új megbízást.

Ha kérdése van, kérjük, keresse bizalommal a Tettye Forrásház munkatársait, akik készséggel állnak rendelkezésére

  • személyesen a Tettye Forrásház új ügyfélszolgálati irodájában: Pécs, Felsőmalom u. 16/2.
  • telefonon: 72/421-700
  • e-mailen: uszi@tettyeforrashaz.hu
  • műszaki hibabejelentés: 72/421-799

Mindent el fogunk követni, hogy munkánkkal kiérdemeljük az Önök bizalmát, elégedettségét, mert a Tettye Forrásház a pécsiek szolgáltatója.

A publikálás időpontja: 2009. oktĂłber 1.


Adatok - Fogyasztóvédelmi törv.Átmeneti vízhiány a Mecsekoldal egyes területein

Csőtörés miatt átmenetileg szünetel a vízellátás a Mecsekoldal egy részén Pécsett. Egy 250 mm átmérőjű vezeték hibásodott meg december 18-án délelőtt a Barackos út 37-nél, emiatt a Donátushoz tartozó utcákban, a Bálicsi úton, továbbá a Nagyszkókó köz, Barackos út, Barackos köz, Szamóca dűlő, Kisdeindol-hegyhát dűlő, Cseresznyés köz, Meggyes köz, Lepke dűlő, Kisdeindol dűlő, Kisdeindol köz, Epres köz, Körtés köz területén - mintegy 500 felhasználási helyen - nincsen ivóvíz.

Bővebben

Vízzavarosodás várható a pécsi belvárosban december 18-án

A Tettye Forrásház Zrt. tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy az ivóvízhálózat karbantartása miatt 2014. december 18-án 12.00 és 16.00 óra között vízzavarosodás és nyomásesés várható Pécsett, a Hungária út - Madách Imre utca - József Attila utca és a Szendrey Júlia utca által határolt területen.

Bővebben

Ünnepi nyitvatartás

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy az ünnepi munkarend változás miatt ügyfélfogadásunk az alábiak szerint módosul:

Bővebben

Hosszabb nyitva tartás péntekenként

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy 2014. december 11-től megváltozik a Tettye Forrásház Zrt. Búza téri irodájának ügyfélfogadási rendje: péntekenként a korábbinál hosszabb nyitva tartással, 8.00 órától 14.00 óráig várjuk ügyfeleinket a Búza tér 8/B. alatt.

Bővebben

Fagykár, vízkár - egyszerűbb a megelőzés!

Igaz, hogy napközben még örörülhetünk a plusz fokoknak, de hajnalban, illetve a kora reggeli órákban már érezhetjük az igazi tél közeledtét. A kemény, mínuszokkal érkező tél ugyan még várat magára, de nem érdemes megvárni a fagyos időt a vízórák felkészítésével, amellyel jelentős kárt előzhetünk meg. 2012 februárjában, a szokatlanul hideg hetekben volt példa arra, hogy 120-130 darab vízmérő hibásodott meg a városban, számos esetben pedig napokig nem volt víz az elfagyott vezetékek miatt. 

Bővebben

Teljes méret

Interaktív térképünkön a közterületen végzett munkálatokról tájékozódhat.
A térképet folyamatosan aktualizáljuk.

  

OLDALTÉRKÉP  |  IMPRESSZUM  |  ADATVÉDELEM  |  JOGI NYILATKOZAT