Közérdekű közlemények, hírekHírforrásMunkálatok térképenJó tudniSajtószobaKözbeszerzésLakossági ügyfeleknekKözületi ügyfeleknek

Tettye Forrásház Zrt. - a pécsiek szolgáltatója
A pécsiek szolgáltatója

 

Kedves Pécsi Lakos, Tisztelt Ügyfelünk!

Örömmel tájékoztatjuk, hogy Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlésének döntése értelmében 2009. október 1-jétől a pécsiek vízszolgáltatója a város kizárólagos tulajdonában lévő Tettye Forrásház Zrt. E naptól kezdve látjuk el a pécsieket ivóvízzel, biztosítjuk a csatornaszolgáltatásokat, és a hibaelhárítást is.

A város ezzel visszavette a pécsiek tulajdonában lévő víziközművek üzemeltetését, amelynek számos oka közül az egyik, hogy az országban talán a mi városunkban volt a legmagasabb a vízdíj.

Ez úton arról is beszámolhatunk, hogy Pécs önkormányzata vízdíjcsökkentésről is határozott, így november elsejétől – hosszú idő után először – csökkenni fog a víz fogyasztói ára, amit Ön is tapasztalhat majd.

Az elmúlt napokban a szerződéssel, számlafizetéssel kapcsolatban számos ügyfelünk keresett meg bennünket. Az alábbiakban a leggyakrabban feltett kérdésekre válaszolunk, segítséget nyújtva az eligazodásban.

Kinek fizessem be a vízdíjamat?

  • Ha a számlán lévő elszámolási időszak végdátuma 2009. szeptember 30-ra, vagy az előttre esik, akkor a számla összege a régi szolgáltatót, a Pécsi Vízművet illeti. Nekik kell befizetni.
  • Ha a számlán lévő elszámolási időszak kezdete 2009. október 1-jére vagy az utáni dátumra esik, akkor a Tettye Forrásház Zrt. jogosult víz- és csatornadíj számlát kibocsátani Pécsett, így a szolgáltatás díja is a Tettye Forrásházat illeti meg. Ez esetben az összeget részünkre kell befizetni.
  • Fontos, hogy amennyiben az elszámolási időszak áthúzódik (szeptember 30-a előtt kezdődik és október 1-je után végződik), a kiszámlázott víz- és csatornadíjat banki átutalással, vagy az ügyfélszolgálati irodában készpénzzel tudja befizetni a Tettye Forrásház javára. A Tettye Forrásház pedig gondoskodik arról, hogy a Pécsi Vízművel elszámoljon az út megillető díj vonatkozásában. A két társaság felé így Önnek nem kell egyszerre eljárnia.

Figyelem! Ha a Pécsi Vízmű olyan számlát kézbesít Önnek, amelyen az elszámolási időszak kezdete október 1-je utáni időszakra esik, akkor jó ha tudja, hogy jogtalan számláról van szó, ezért kérjük, tájékoztassa az esetről a számlázásra kizárólagosan jogosult szolgáltatót, a Tettye Forrásházat, és ne fizesse ki az ilyen számlát.

Milyen módon rendezhetem a számlámat?

A Tettye Forrásház első alkalommal valamennyi fogyasztójának csekkel ellátott számlát küld. Ha Ön eddig is postai úton, sárga csekken fizette be a vízdíjat, akkor a korábban megszokott módon rendezheti most is számláját. Akik eddig csoportos beszedési megbízással egyenlítették ki számlájukat, azok bankjuknál mondják le a Pécsi Vízmű javára történő megbízást, és számlavezető bankjukban vagy a Tettye Forrásház ügyfélszolgálati irodájában kezdeményezzenek új megbízást.

Ha kérdése van, kérjük, keresse bizalommal a Tettye Forrásház munkatársait, akik készséggel állnak rendelkezésére

  • személyesen a Tettye Forrásház új ügyfélszolgálati irodájában: Pécs, Felsőmalom u. 16/2.
  • telefonon: 72/421-700
  • e-mailen: uszi@tettyeforrashaz.hu
  • műszaki hibabejelentés: 72/421-799

Mindent el fogunk követni, hogy munkánkkal kiérdemeljük az Önök bizalmát, elégedettségét, mert a Tettye Forrásház a pécsiek szolgáltatója.

A publikálás időpontja: 2009. oktĂłber 1.

Pécsett tanácskozott a vizes szakma

Pécsre gyűlt a vízműves szakma a héten, az ágazat legfontosabb kérdéseit vitatták meg vezetőik a Magyar Víziközmű Szövetség Igazgatói Értekezletén. Az országos rendezvénynek társaságunk
adott otthont
november 12-én és 13-án.

Bővebben

Kisebb vízzavarosodás várható október 30-án Pécsett a Bajmi és Cserebogár dűlőkben és az Ürögi határúton.

A Tettye Forrásház Zrt. tájékoztatja ügyfeleit, hogy az ivóvízhálózat karbantartása miatt 2014. október 30-án 9.00 és 11.00 óra között átmeneti vízzavarosodás és nyomásesés várható Pécsett a Cserebogár dűlő, Bajmi dűlő és az Ürögi határút utcákban. 

Bővebben

Átmeneti vízhiány Kertvárosban

Csőtörés miatt szünetel átmenetileg a vízellátás Kertváros egy kisebb területén Pécsett. Egy 400 mm átmérőjű vezeték hibásodott meg október 23-án, szerdán késő délután a Megyeri úton, emiatt a Dóra, Kamilla, Gyöngyös utcákban, valamint a Nagy Imre út 1-15. szám alatti ingatlanokban nincs ivóvíz.
A szakemberek dolgoznak a sérült vezetékszakasz cseréjén, várhatóan az esti órákra mindenütt helyreáll a szolgáltatás.

Bővebben

Kisebb vízzavarosodás várható Pécsett október 21-én

A Tettye Forrásház Zrt. tájékoztatja ügyfeleit, hogy 2014. október 21-én a város több pontján tűzcsap oltóvízhozam mérést végez, ennek következtében átmeneti vízzavarosodás és nyomásesés fordulhat elő az alábbi területeken:

Bővebben

Vízhiány várható Pécsett október 16-án

A Tettye Forrásház Zrt. tájékoztatja ügyfeleit, hogy az ivóvízhálózat karbantartása miatt 2014. október 16-án 15.00 és 18.00 óra között átmeneti vízhiány várható Pécsett az Athinay utca 4-6., Móré Fülöp utca 1-2. és a Mezőszél utca 1-2-3-4-6-8. ingatlanoknál.
Az érintetteket társaságunk szórólapon is értesítette!

Bővebben

Teljes méret

Interaktív térképünkön a közterületen végzett munkálatokról tájékozódhat.
A térképet folyamatosan aktualizáljuk.

  

OLDALTÉRKÉP  |  IMPRESSZUM  |  ADATVÉDELEM  |  JOGI NYILATKOZAT