Közérdekű közlemények, hírekHírforrásMunkálatok térképenJó tudniSajtószobaPályázatokLakossági ügyfeleknekKözületi ügyfeleknek

Nyílt napok a víz világnapja alkalmából
Betekintés a kulisszák mögé

 

Március 22-én ünnepeljük a víz világnapját. Szeretettel ajánljuk iskolásoknak szervezett programjainkat, valamint pályázatunkat, amelynek fődíja egy iskolai ivókút.

Látogatás a Damjanich utcai Vízkincstárban - március 23-24-25. (hétfő-kedd-szerda) 8.00-16.00

P10007331.JPG

Interaktív, játékra és tanulásra ösztönző bemutatótermünk kiállított relikviákkal, installációkkal, korabeli dokumentumokkal és sajtóhírekkel szemlélteti, milyen szerepet játszott a víz és a csatornázás fejlődése Pécs modern nagyvárossá alakulásában. A gyerekek bepillanthatnak a pécsi vízellátás 120 éves múltjába, emellett a mai szolgáltatásról is kapnak érdekes ismereteket. 

A látogatás időtartama kb. egy óra, a részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges. A kiállítás a pécsi vízszolgáltatás egyik kiindulópontjaként szolgáló egykori Damjanich gépháznál és ősfás kertjében várja a látogatókat. A bemutatóterem a Bartók Béla utcáról balra fordulva a Kacsóh Pongrác utca felől megközelíthető.  


Nyílt nap a pécsi szennyvíztelepen - március 18-19. (szerda-csütörtök) 8.00-15.30

szennyvíztelep_7.JPGAz elmúlt évek egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó programjaként újra megnyitja kapuit a pécsi szennyvíztelep: szakmai vezetéssel járhatják végig az elhasznált víz útját a gyerekek, akiket a laboratóriumban kísérlet, az udvaron speciális csatornatisztító járművünk bemutatója vár. Megtudhatják, mi történik a vízzel, miután elnyeli a lefolyó, miként lesz a szennyezettből ismét tiszta víz, amit visszaadhatunk a természetnek, és azt is, hogyan „tartjuk jól" a szennyező anyagokat lebontó hasznos baktériumokat.


A látogatás időtartama kb. egy óra, a részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges.
A regisztrált csoportoknak az uránvárosi buszvégállomásról ingyenes buszjáratokat biztosítunk a telepre és vissza. Program helyszíne: Pécs városi szennyvíztisztító telep - 7634 Pécs, Állomás utca 40. (a 6-os út pellérdi elágazásától Pellérd felé kb. 600 méterre, GPS koordináták: 46.0531,18.1541)

A Vízkincstár látogatást elsősorban alsó, a szennyvíztelepi bejárást felső tagozatosoknak ajánljuk. A rendezvényekre alábbi elérhetőségeinken várjuk jelentkezésüket: 20/423-6609, szabo.betti@tettyeforrashaz.hu

A publikálás időpontja: 2015. március 10.


Adatok - Fogyasztóvédelmi törv.Forgalmirend-változás a Hunyadi utca alsó szakaszán

Vezetéket cserél a társaságunk Pécsett, a Hunyadi utca alsó szakaszán. A javítás miatt szeptember 17-én, hétfőn 8 órától lezárják a Hunyadi utca keleti (Mecsek felé haladó) sávját a Papnövelde utca - Megye köz közötti szakaszon. Az autós forgalom egy sávon biztosított, a 44-es busz azonban 8 órától terelőútvonalon közlekedik. (A Papnövelde utca után kimarad a Széchenyi tér, Mária utca, Szent Mór utca, Flórián tér megálló, helyette az István és Tettye utcában áll meg, majd az Ágoston tértől eredeti útvonalon halad tovább.)

Bővebben

Hétvégi munkavégzés szeptember 1-jén és 2-án a Magaslatin

Az utolsó simítások zajlanak a  Magaslati úton, az új szennyvízvezetékek már a földbe kerültek, az ivóvízhálózaton az elkövetkező napokban végzik az utolsó szakasz szerelési munkáit a szakemberek.

Bővebben

Átmeneti vízzavarosodás fordulhat elő Uránvárosban augusztus 16-án

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy Pécsen a Ürögi fasor 45., valamint az Ércbányász utca 6. előtt tervezett oltóvíz hozammérések miatt 2018. augusztus 16-án, csütörtökön 8.00-14.00 óra között vízzavarosodás és nyomásesés fordulhat elő a Makay István út - Sarkantyú utca - Szarkaláb utca - Brassó utca - Őszirózsa utca - Gyöngyvirág utca - Hajnalka utca - Ércbányász utca - Rozmaring utca - Páfrány utca - Dr. Veress Endre utca - Tüzér utca - Nendvich Andor út által határolt területen.

Bővebben

Kétezer méternyi csövet tisztítanak, többfelé lehet vízzavarosodás

Annak érdekében, hogy otthonunkban az év minden napján nyugodtan vehessük igénybe az ivóvíz-szolgáltatást, társaságunk rendszeresen hálózatmosást végez a város vízellátása szempontjából kiemelten fontos vezetékeken: egy speciálisan kiképzett szivacslövedéket, habdugattyút küldenek végig a szakembereink az adott vezetékszakaszokon, ami a vízből időről-időre kiváló, egyébként ártalmatlan összetevőket (mint például mész, vas, mangán) távolítja el a csövek belső faláról.

Bővebben

Változás a műszaki adatszolgáltatásban

2017 júliusától elektronikus térbe került a teljes közműves adatszolgáltatás. A szabályozások szerint kizárólag az e-építés portálon keresztül lehet elindítani a közműegyeztetéseket, a szolgáltatók is ezen a rendszeren keresztül tehetik meg nyilatkozataikat. 2018 júliusában ismét módosult a vonatkozó szabályozás, ennek következtében megváltozik a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. eljárásrendje.

Bővebben

Teljes méret

Interaktív térképünkön a közterületen végzett munkálatokról tájékozódhat.
A térképet folyamatosan aktualizáljuk.

  

OLDALTÉRKÉP  |  IMPRESSZUM  |  ADATVÉDELEM  |  JOGI NYILATKOZAT