Közérdekű közlemények, hírekHírforrásMunkálatok térképenJó tudniSajtószobaPályázatokLakossági ügyfeleknekKözületi ügyfeleknek

Nyílt napok a víz világnapja alkalmából
Betekintés a kulisszák mögé

 

Március 22-én ünnepeljük a víz világnapját. Szeretettel ajánljuk iskolásoknak szervezett programjainkat, valamint pályázatunkat, amelynek fődíja egy iskolai ivókút.

Látogatás a Damjanich utcai Vízkincstárban - március 23-24-25. (hétfő-kedd-szerda) 8.00-16.00

P10007331.JPG

Interaktív, játékra és tanulásra ösztönző bemutatótermünk kiállított relikviákkal, installációkkal, korabeli dokumentumokkal és sajtóhírekkel szemlélteti, milyen szerepet játszott a víz és a csatornázás fejlődése Pécs modern nagyvárossá alakulásában. A gyerekek bepillanthatnak a pécsi vízellátás 120 éves múltjába, emellett a mai szolgáltatásról is kapnak érdekes ismereteket. 

A látogatás időtartama kb. egy óra, a részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges. A kiállítás a pécsi vízszolgáltatás egyik kiindulópontjaként szolgáló egykori Damjanich gépháznál és ősfás kertjében várja a látogatókat. A bemutatóterem a Bartók Béla utcáról balra fordulva a Kacsóh Pongrác utca felől megközelíthető.  


Nyílt nap a pécsi szennyvíztelepen - március 18-19. (szerda-csütörtök) 8.00-15.30

szennyvíztelep_7.JPGAz elmúlt évek egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó programjaként újra megnyitja kapuit a pécsi szennyvíztelep: szakmai vezetéssel járhatják végig az elhasznált víz útját a gyerekek, akiket a laboratóriumban kísérlet, az udvaron speciális csatornatisztító járművünk bemutatója vár. Megtudhatják, mi történik a vízzel, miután elnyeli a lefolyó, miként lesz a szennyezettből ismét tiszta víz, amit visszaadhatunk a természetnek, és azt is, hogyan „tartjuk jól" a szennyező anyagokat lebontó hasznos baktériumokat.


A látogatás időtartama kb. egy óra, a részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges.
A regisztrált csoportoknak az uránvárosi buszvégállomásról ingyenes buszjáratokat biztosítunk a telepre és vissza. Program helyszíne: Pécs városi szennyvíztisztító telep - 7634 Pécs, Állomás utca 40. (a 6-os út pellérdi elágazásától Pellérd felé kb. 600 méterre, GPS koordináták: 46.0531,18.1541)

A Vízkincstár látogatást elsősorban alsó, a szennyvíztelepi bejárást felső tagozatosoknak ajánljuk. A rendezvényekre alábbi elérhetőségeinken várjuk jelentkezésüket: 20/423-6609, szabo.betti@tettyeforrashaz.hu

A publikálás időpontja: 2015. március 10.


Adatok - Fogyasztóvédelmi törv.Egyetemvárosban indul a következő víziközmű-felújítás

Nagyszabású víziközmű-felújítás kezdődik pünkösd után Egyetemvárosban, a három utcát magába foglaló, közel 200 millió forint értékű komplex korszerűsítés várhatóan az év végéig eltart. A beruházásban előbb a Kürt, majd a Honvéd utca víz-, szennyvízvezetékeit, aknáit újítja meg a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt., emellett a mecsekoldali területek vízellátásának alapját szolgáltató Makár-töltővezetéket építik újjá. Összesen több mint két kilométernyi korszerű vezeték kerül a földbe - hosszú időre garantálva ezzel a városrészben élők stabil, kiegyensúlyozott ellátását.

Bővebben

Lezárás a Donátusi úton, péntektől terelőúton járnak a 37, 46, 47-es buszok

Balesetveszélyes szennyvízcsatorna szerelvényeket cserélnek a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. megbízásából Pécsen a Donátusi úton, a Gólya dűlő és a Fácán dűlő közötti szakaszon június 7-én, pénteken 9 órától június 11-én, kedden 12.30-ig. A munkaterület kiterjedése miatt a munkálat ideje alatt a 3,5 tonnánál nehezebb járművek nem hajthatnak be az útszakaszra. Kérjük a közlekedőket, hogy a korlátozás idején fokozottan figyeljék a kihelyezett közúti jelzéseket!

Bővebben

Zuhany az esőben és eltáncolt hiány: pécsi egyetemisták filmjei a várost éltető vízszolgáltatásról

Átadták a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Zöld Egyetem program keretében meghirdetett kreatív videópályázatának díjait. A kiírásra formabontó alkotások is érkeztek a nagyvárosokban természetesnek vett vezetékes víz értékéről.

Bővebben

Háromnapos lezárás a Mártírok útján

A szennyvízhálózat ütemezett felújítását követően a BIOKOM Nonprofit Kft. által üzemeltetett csapadékvíz-hálózat bővítési és korszerűsítési munkálatainak előkészítése is megkezdődik a Mártírok útján. A hamarosan induló kivitelezés előtt a hétvégén megerősítik a Szabadság utca - Rét utca közti ideiglenesen helyreállított útburkolatot; a forgalomkorlátozás május 24-én, pénteken 9 órától lép életbe.

Bővebben

Szünetel az ügyfélfogadás május 31-én

Tájékozatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy május 31-én, pénteken rendszerkarbantartás miatt személyes és telefonos ügyfélfogadásunk szünetel.

Bővebben

Teljes méret

Interaktív térképünkön a közterületen végzett munkálatokról tájékozódhat.
A térképet folyamatosan aktualizáljuk.

  

OLDALTÉRKÉP  |  IMPRESSZUM  |  ADATVÉDELEM  |  JOGI NYILATKOZAT