Közérdekű közlemények, hírekHírforrásMunkálatok térképenJó tudniSajtószobaPályázatokLakossági ügyfeleknekKözületi ügyfeleknek

Nyílt napok a víz világnapja alkalmából
Betekintés a kulisszák mögé

 

Március 22-én ünnepeljük a víz világnapját. Szeretettel ajánljuk iskolásoknak szervezett programjainkat, valamint pályázatunkat, amelynek fődíja egy iskolai ivókút.

Látogatás a Damjanich utcai Vízkincstárban - március 23-24-25. (hétfő-kedd-szerda) 8.00-16.00

P10007331.JPG

Interaktív, játékra és tanulásra ösztönző bemutatótermünk kiállított relikviákkal, installációkkal, korabeli dokumentumokkal és sajtóhírekkel szemlélteti, milyen szerepet játszott a víz és a csatornázás fejlődése Pécs modern nagyvárossá alakulásában. A gyerekek bepillanthatnak a pécsi vízellátás 120 éves múltjába, emellett a mai szolgáltatásról is kapnak érdekes ismereteket. 

A látogatás időtartama kb. egy óra, a részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges. A kiállítás a pécsi vízszolgáltatás egyik kiindulópontjaként szolgáló egykori Damjanich gépháznál és ősfás kertjében várja a látogatókat. A bemutatóterem a Bartók Béla utcáról balra fordulva a Kacsóh Pongrác utca felől megközelíthető.  


Nyílt nap a pécsi szennyvíztelepen - március 18-19. (szerda-csütörtök) 8.00-15.30

szennyvíztelep_7.JPGAz elmúlt évek egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó programjaként újra megnyitja kapuit a pécsi szennyvíztelep: szakmai vezetéssel járhatják végig az elhasznált víz útját a gyerekek, akiket a laboratóriumban kísérlet, az udvaron speciális csatornatisztító járművünk bemutatója vár. Megtudhatják, mi történik a vízzel, miután elnyeli a lefolyó, miként lesz a szennyezettből ismét tiszta víz, amit visszaadhatunk a természetnek, és azt is, hogyan „tartjuk jól" a szennyező anyagokat lebontó hasznos baktériumokat.


A látogatás időtartama kb. egy óra, a részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges.
A regisztrált csoportoknak az uránvárosi buszvégállomásról ingyenes buszjáratokat biztosítunk a telepre és vissza. Program helyszíne: Pécs városi szennyvíztisztító telep - 7634 Pécs, Állomás utca 40. (a 6-os út pellérdi elágazásától Pellérd felé kb. 600 méterre, GPS koordináták: 46.0531,18.1541)

A Vízkincstár látogatást elsősorban alsó, a szennyvíztelepi bejárást felső tagozatosoknak ajánljuk. A rendezvényekre alábbi elérhetőségeinken várjuk jelentkezésüket: 20/423-6609, szabo.betti@tettyeforrashaz.hu

A publikálás időpontja: 2015. március 10.


Adatok - Fogyasztóvédelmi törv.Folyamatosan áll helyre a szolgáltatás a Mecsekoldalban (frissítve!)

frissítve (13:31): Szakembereink kizárták a sérült vezetékszakaszt, megkezdték a cserét. A szolgáltatás folyamatosan áll helyre, kb. egy-másfél óra múlva mindenhol  lesz víz. 

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy meghibásodott egy kiemelt fővezeték Pécsen, az Angster József utca és a Csillagvirág utca sarkán.

Bővebben

Megújult Üzletszabályzatunk

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy módosult társaságunk Üzletszabályzata, amelyet a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal KSFO_2018/666-4 számú határozatával jóváhagyott.

Bővebben

23-án takarítottak, 26-án pihentek a pécsiek

A vízfogyasztás terén folytatódott a megszokott trend - karácsonykor és újév idején gyakran kevesebb ivóvíz fogy, mint máskor. Az év végét tekintve Pécsen és a környező településeken december 23-án használták el a legtöbb vizet (több mint 25 ezer köbmétert), míg karácsony másnapja bizonyult a pécsiek egyik legkevésbé aktív napjának: december 26-án csaknem éves negatív rekordot döntve mindössze 18 ezer köbméternyi ivóvíz fogyott a tározókból.

Bővebben

Vízhiány Kővágószőlős és Kővágótöttös területén

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy újabb meghibásodás történt az (ünnepek alatt javított) Kővágószőlős-Tótvár közti fővezetéken. A sérült vezetékszakasz cseréje miatt a mai napon (január 2-án) 16.00 órától várhatóan 22.00 óráig vízhiány lesz Kővágószőlős nagy részén és Kővágótöttös teljes területén. 

Bővebben

A Pécsi Vízműves követelések kapcsán

A napokban kiküldött, régi Pécsi Vízműves követelések kapcsán egy a sajtóban megjelent ügyfélbeszámoló szerint a felhasználót a behajtó cég azzal próbálta fizetésre bírni, hogy jelezte, elzárják a vizet otthonában, ha nem fizet.

Bővebben

Teljes méret

Interaktív térképünkön a közterületen végzett munkálatokról tájékozódhat.
A térképet folyamatosan aktualizáljuk.

  

OLDALTÉRKÉP  |  IMPRESSZUM  |  ADATVÉDELEM  |  JOGI NYILATKOZAT