Kártyás vízmérőSzennyvíz szippantásIvóvízszállításMellékvízmérő-csereLaboratóriumi szolgáltatások

Lakossági felhasználó vízmérővel
 

 

Elszámolás: a hiteles vízmérővel rendelkező ingatlanon a vízmérő alapján mért vízfogyasztást kell figyelembe venni a szennyvízmennyiség, illetve az egységnyi díjtétel meghatározásához, vagyis az elszámolás alapját az ingatlanon elhasznált, kiszámlázott vízfogyasztás adja.

Díj: a közszolgáltatás igénybevételéért fizetendő díj összegét és a díjszámítás módját Pécs város önkormányzata a 8/2013. (III. 18.) rendeletében 2018. november 1-jétől módosította, így az országos előírásoknak megfelelően a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz díja kéttényezős lett, a havi alapdíj bevezetése mellett a köbméterenként fizetendő díj összege csökkent.

Ez a gyakorlatban nem jelent változást: a rezsicsökkentésre vonatkozó előírásokkal összhangban a felhasználók által fizetendő összeg nem emelkedik, a díjakat minden alkalommal korrigáljuk a számlán.

Miből áll a számla?

A szolgáltatás díja több sorban jelenik meg, amelyek közt új tételeket is talál:

  1. vízmérőn mért, nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvízdíj (415 Ft + áfa/m3)
  2. az elszámolt időszaknak megfelelő alapdíj (2477 Ft + áfa/hó)
  3. az „alapdíj korrekció" sorban korrigáljuk a felhasználók javára a 2018 novemberétől érvényes díjszámítás és a korábbi díjszámítás (a rezsicsökkentés szerinti, 2013-ban érvényes díj 90 százaléka) szerinti díj közti esetleges különbözetet.

 


Adatok - Fogyasztóvédelmi törv.Mire jó egy üvegnyi szennyvíz?

A szennyvíz nemcsak azért hasznos, mert például biogázt és zöldáramot termelhetünk belőle. Kutatásokban is szerepet kap, mivel fontos információkat hordozhat magában.

Bővebben

Ivóvízvezeték felújítás Pellérden

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy június 29-én ivóvízvezeték-rekonstrukció indul Pellérden, a József Attila utcában.

Bővebben

Megelőzhető a pincék, alagsorok elöntése!

A nyári záporok alkalmával egyre gyakrabban hullik a városra rövid idő alatt rekordmennyiségű csapadék. Ilyenkor előfordul, hogy az esővíz nemcsak a csapadékgyűjtő-, hanem a szennyvízcsatornákba is megtalálja az utat. Ha magasabb az utcai csatornák vízszintje, a fizika törvényeinek megfelelően (akárcsak a közlekedőedényeknél) a házak aknáján vagy lefolyóján keresztül visszaáramolhat a szennyvíz a mélyebben fekvő ingatlanokba.

Bővebben

Újraindul a leolvasás és a vízmérő-csere

Június 15-től újra elindulnak a járványhelyzet miatt felfüggesztett tevékenységek: a vízmérő leolvasás, a bekötési és mellékvízmérő-csere, a szakszerűségi vizsgálat, valamint a mérőhelyek ellenőrzése.

Bővebben

Elindul a személyes ügyfélfogadás

Június 15-én, hétfőn ismét megnyílik a Búza téri ügyfélszolgálati iroda - újraindul a koronavírus járvány miatt átmenetileg felfüggesztett személyes ügyfélfogadás.

Bővebben

Teljes méret

Interaktív térképünkön a közterületen végzett munkálatokról tájékozódhat.
A térképet folyamatosan aktualizáljuk.

  

OLDALTÉRKÉP  |  IMPRESSZUM  |  ADATVÉDELEM  |  JOGI NYILATKOZAT