Érdekességek a nagyvilágbólTérképVíz világnapjaA vízrőlVizes város - tudatos víz- és csatornahasználatLinkajánló

Vizes város - tudatos víz- és csatornahasználat
 

 

infoblokk_kedv_final_felso_rgb_KA_HONLAPRA!.jpg

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretén belül az Innovációs és Technológiai Minisztérium Környezet és Energiahatékonysági Operatív Programok Irányító Hatósága, mint Támogató 2019. május 8-án „A víziközmű-szolgáltatással kapcsolatos szemléletformálás" címmel pályázati felhívást tett közzé.

A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. által 2019. július 4-én benyújtott KEHOP-2.1.7.-19-2019-0003 azonosító számú, "Vizes város - tudatos víz- és csatornahasználat" című pályázatát a Támogató támogatásra alkalmasnak minősítette.

A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. az elmúlt években megvalósított szemléletformáló akciói átfogó tapasztalatára, a hőségriadókon, rendezvényeken begyűjtött több ezer felhasználói visszajelzésre és helyi közvélemény-kutatások eredményeire építve készítette el pályázatát.

A projekt címe: Vizes Város - tudatos víz- és csatornahasználat
A projekt azonosítószáma: KEHOP-2.1.7-19-2019-00003
Kedvezményezett neve: TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. 
A szerződött támogatás összege: 45 253 552 Ft
A támogatás mértéke: 100%
A projekt megvalósításának kezdete: 2020. szeptember 1.
A projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2023. június 30.

A projekt céljai

A társaság célja, hogy a megítélt támogatás nyújtotta lehetőségek révén, a szolgáltatási területén lévő lokális vizes és szennyvizes problémákra reagáló koncentrált szemléletformálással elősegítse a hatékony szennyvíztisztítást támogató csatornakultúra kialakítását, a szennyezések megelőzését, az ivóvíz védelmére és a tudatos vízfelhasználásra irányuló szemlélet erősödését a lakosság minél szélesebb körében; támogassa a fiatalokat abban, hogy környezetükre érzékeny, tudatos, aktívan reagáló, cselekvő felnőttekké váljanak.

Az akciók és programok megvalósításával a TETTYE FORRÁSHÁZ célja tudatosítani: a vezetékes ivóvíz fogyasztása az egyetlen fenntartható alternatíva; az értékén kezelendő pécsi ivóvíz biztonságos, minősége kiváló, legnagyobbrészt földalatti vízbázisokból származik; a szennyvíztisztítás Pécsen kiemelten fontos az ivóvízbázisok megőrzése érdekében; körültekintő, felelős csatornahasználattal a szennyezések megelőzhetők.

A projekt tartalma

A projekt keretében a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. maradandó, hosszú távon is érzékenyítő, széles kört megszólító projekteket és eszközöket hoz létre: a pécsi szennyvíztisztító telepen a szennyvízszolgáltatást középpontba állító ismeretterjesztő bemutatóterem létesül, interaktív játékokkal bővül a pécsi ivóvizet és szolgáltatást bemutató Vízkincstár, megszemélyesített csatornarém kerül a Pécsi Állatkertbe. A szemléletformálást edukációs kisfilm és kiadványok segítik.
A szolgáltatási területén lévő iskolák, óvodák, intézmények számára szervezett interaktív foglalkozásokkal, üzemlátogatásokkal és meghirdetett pályázatokkal a társaság a lehető legtöbb oktatási intézményt kívánja bekapcsolni a programokba. 

A „Ne etesd a csatornaszörnyet" tematika a valós pécsi előzményeken alapuló csatornaszörny figurája köré épül, amely a legszélesebb célcsoport számára teszi kézzelfoghatóvá a problémakört és fogyaszthatóbb formában adja át a szennyvízcsatorna-használati illemtant. A „Vizes város" kampány a víziközmű-szolgáltatásokat biztosító létesítmények, háttérmunka, felújítások valós értékét teszi láthatóvá.

 

A projekthez kapcsolódó hírek: 

 

A projekthez kapcsolódó fotógalériák:


Munkálat a Szabadság utcában

November 15-25. között útszűkülettel járó munkálat zajlik a Szabadság utca 20. előtt.

Bővebben

Erőművek Éjszakája a pécsi szennyvíztisztító telepen és biogázüzemben

Vízművek, hőerőművek, szennyvíztisztító telepek és más intézmények részvételével országszerte zajlott október 28-án az Erőművek Éjszakája. A kezdeményezéshez idén a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. is csatlakozott, az érdeklődők a Pécs határában álló biogázüzemet és a városi szennyvíztisztító telep egy részét járhatták be az ott dolgozók túravezetése mellett.

Bővebben

Nyomásesés, vízhiány Kertvárosban

FRISSÍTVE (13:00) - 12:30-ra mindenhol helyreállt a szolgáltatás!

Meghibásodott a Kertváros egy részét ellátó fővezeték a II. János Pál út mentén, emiatt Postavölgy teljes területén vízhiány várható az elkövetkező órákban. A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. szakemberei vízkormányzással, üzemállapot változtatásokkal csökkentették a szolgáltatáskieséssel érintett terület nagyságát, azonban Kertváros legmagasabban fekvő részein, a több emeletes épületek felső szintjein is előfordulhat nyomásesés, átmeneti vízhiány.
(A PÉTÁV Kft. több hőközpontja is a jelzett területen található, ezért a távfűtéses épületek esetében a használati melegvíz-ellátást is érinti a szolgáltatás ingadozása.)

Bővebben

ÖKOVÁROS hét és Csatornaszörny az Árkádban

Október 10-16. között tizedik alkalommal rendeztek a környezettudatosság különböző területeit bemutató tematikus hetet a pécsi Árkád bevásárlóközpontban.

Bővebben

Őszi munkálatok, hibajavítások

Az aszfaltüzemek téli pihenője előtt több helyen végez útburkolat-helyreállítással járó munkálatot a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. Bálics és Makár városrészekben meghibásodott tűzcsapokat cserélnek, a Rákóczi út-Koller utca kereszteződésnél a szennyvízhálózaton dolgoznak a szakemberek.

Bővebben

Teljes méret

Interaktív térképünkön a közterületen végzett munkálatokról tájékozódhat.
A térképet folyamatosan aktualizáljuk.

  

OLDALTÉRKÉP  |   IMPRESSZUM  |   KÖZÉRDEKŰ ADATOK  |   ADATVÉDELEM  |   JOGI NYILATKOZAT