Érdekességek a nagyvilágbólTérképVíz világnapjaA vízrőlVizes város - tudatos víz- és csatornahasználatLinkajánló

Vizes város - tudatos víz- és csatornahasználat
 

 

infoblokk_kedv_final_felso_rgb_KA_HONLAPRA!.jpg

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretén belül az Innovációs és Technológiai Minisztérium Környezet és Energiahatékonysági Operatív Programok Irányító Hatósága, mint Támogató 2019. május 8-án „A víziközmű-szolgáltatással kapcsolatos szemléletformálás" címmel pályázati felhívást tett közzé.

A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. által 2019. július 4-én benyújtott KEHOP-2.1.7.-19-2019-0003 azonosító számú, "Vizes város - tudatos víz- és csatornahasználat" című pályázatát a Támogató támogatásra alkalmasnak minősítette.

A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. az elmúlt években megvalósított szemléletformáló akciói átfogó tapasztalatára, a hőségriadókon, rendezvényeken begyűjtött több ezer felhasználói visszajelzésre és helyi közvélemény-kutatások eredményeire építve készítette el pályázatát.

A projekt címe: Vizes Város - tudatos víz- és csatornahasználat
A projekt azonosítószáma: KEHOP-2.1.7-19-2019-00003
Kedvezményezett neve: TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. 
A szerződött támogatás összege: 45 253 552 Ft
A támogatás mértéke: 100%
A projekt megvalósításának kezdete: 2020. szeptember 1.
A projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2023. június 30.

A projekt céljai

A társaság célja, hogy a megítélt támogatás nyújtotta lehetőségek révén, a szolgáltatási területén lévő lokális vizes és szennyvizes problémákra reagáló koncentrált szemléletformálással elősegítse a hatékony szennyvíztisztítást támogató csatornakultúra kialakítását, a szennyezések megelőzését, az ivóvíz védelmére és a tudatos vízfelhasználásra irányuló szemlélet erősödését a lakosság minél szélesebb körében; támogassa a fiatalokat abban, hogy környezetükre érzékeny, tudatos, aktívan reagáló, cselekvő felnőttekké váljanak.

Az akciók és programok megvalósításával a TETTYE FORRÁSHÁZ célja tudatosítani: a vezetékes ivóvíz fogyasztása az egyetlen fenntartható alternatíva; az értékén kezelendő pécsi ivóvíz biztonságos, minősége kiváló, legnagyobbrészt földalatti vízbázisokból származik; a szennyvíztisztítás Pécsen kiemelten fontos az ivóvízbázisok megőrzése érdekében; körültekintő, felelős csatornahasználattal a szennyezések megelőzhetők.

A projekt tartalma

A projekt keretében a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. maradandó, hosszú távon is érzékenyítő, széles kört megszólító projekteket és eszközöket hoz létre: a pécsi szennyvíztisztító telepen a szennyvízszolgáltatást középpontba állító ismeretterjesztő bemutatóterem létesül, interaktív játékokkal bővül a pécsi ivóvizet és szolgáltatást bemutató Vízkincstár, megszemélyesített csatornarém kerül a Pécsi Állatkertbe. A szemléletformálást edukációs kisfilm és kiadványok segítik.
A szolgáltatási területén lévő iskolák, óvodák, intézmények számára szervezett interaktív foglalkozásokkal, üzemlátogatásokkal és meghirdetett pályázatokkal a társaság a lehető legtöbb oktatási intézményt kívánja bekapcsolni a programokba. 

A „Ne etesd a csatornaszörnyet" tematika a valós pécsi előzményeken alapuló csatornaszörny figurája köré épül, amely a legszélesebb célcsoport számára teszi kézzelfoghatóvá a problémakört és fogyaszthatóbb formában adja át a szennyvízcsatorna-használati illemtant. A „Vizes város" kampány a víziközmű-szolgáltatásokat biztosító létesítmények, háttérmunka, felújítások valós értékét teszi láthatóvá.

 

A projekthez kapcsolódó hírek: 

 

A projekthez kapcsolódó fotógalériák:


Vízvételezési helyek Pécsen

Nyakunkon a hőség. Az alábiakban közöljük a Pécsen elérhető, a BIOKOM Nonprofit Kft. által működtetett csobogók, ivókutak listáját, amelyek enyhülést jelenthetnek a kánikulai forróságban.

Bővebben

Újra helyükön a permetkapuk

A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. vasárnaptól három városrészben, a Belvárosban, Uránvárosban és Kertvárosban is beüzemeli a köztéri párakapukat, amelyek az előttünk álló kánikulai napokon biztos pontként, a vízhálózatra telepítve nyújtanak felüdülést az arra járóknak.

Bővebben

Csőtörés okozott vízfolyást a Szabadság utcában, rendőrök irányítják a forgalmat

Egy 150 mm átmérőjű öntöttvas fővezeték tört el a Szabadság utca 19. számnál hétfő délelőtt. Az út teljes szélességében folyt a feltörő víz, amely több helyen a burkolatot is megemelte.

Bővebben

Nevet kapott a csatornaszörny: BUDZILLA a pécsi csatornahálózat réme

A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. névadó pályázatot hirdetett a március 22-én, a Víz világnapján átadott Csatornaszörny installációhoz kapcsolódóan. A felhívásra több mint 400 javaslat érkezett, a kisorsolt nyertesek június 5-én, a környezetvédelem világnapján vették át Csatornaszörny-csomagjukat.

Bővebben

Pécs több pontján lehet vízzavarosodás május 17-én

Szakembereink a belvárosban, valamint a Szigeti út - Magyarürögi út csomópont közelében több tűzcsapon végeznek oltóvíz-hozam mérést 12-15 óra között, ezért csütörtök délután több helyen lehet vízzavarosodás, nyomáscsökkenés.

Bővebben

Teljes méret

Interaktív térképünkön a közterületen végzett munkálatokról tájékozódhat.
A térképet folyamatosan aktualizáljuk.

  

OLDALTÉRKÉP  |   IMPRESSZUM  |   KÖZÉRDEKŰ ADATOK  |   ADATVÉDELEM  |   JOGI NYILATKOZAT