Kártyás vízmérőSzennyvíz szippantásIvóvízszállításMellékvízmérő-csereLaboratóriumi szolgáltatások

Kiket érint a kötelezően igénybe veendő közszolgáltatás?
 

 

A szolgáltatást minden olyan, a közműves csatornára rá nem kötött, saját vagy vezetékes ivóvízellátással rendelkező ingatlan tulajdonosa köteles igénybe venni, akinek az ingatlanán nem közművel összegyűjtött szennyvíz keletkezik.

A szolgáltatást szabályozó rendelet a gazdálkodó szervezeteknek lehetővé teszi, hogy a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt.-től eltérő szolgáltatót válasszanak. Azon gazdálkodó szervezeteket, amelyek a Vgt. 44/C. § (1) bekezdésben előírtak szerint maguk gondoskodnak a gazdálkodásukkal kapcsolatban keletkezett nem közművel összegyűjtött szennyvíz kezeléséről, és így mentesülnek a közszolgáltatás kötelező igénybevétele alól, írásbeli bejelentési kötelezettség terheli.

Felhívjuk figyelmét, hogy a rendelet értelmében szabálysértést követ el és pénzbírsággal sújtható, aki:

  • a kötelező helyi közszolgáltatást nem veszi igénybe,
  • nem a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt., mint kizárólagos közszolgáltató által nyújtott szolgáltatást veszi igénybe,
  • jogosulatlanul végzi a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvízzel kapcsolatos közszolgáltatást,
  • a közszolgáltatás teljesítéséhez szükséges bejelentési kötelezettségének nem tesz eleget.

Közszolgáltatási szerződés: azon ingatlanoknál, amelyek nem rendelkeznek hiteles vízmérővel, a közszolgáltatás első igénybe vétele előtt az ingatlantulajdonosnak szerződést kell kötnie a szolgáltatóval (ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy társaságunk a megrendeléskor megküldi/átadja Önnek a megállapodást). Felhívjuk figyelmét, hogy az ingatlan használat jellegére vonatkozó adatok nélkül a közszolgáltatási szerződést nem tudjuk elfogadni! Kérjük a szerződés hiánytala kitöltéséről gondoskodni szíveskedjen! Közszolgáltatási szerződés hiányában a szolgáltató nem köteles elszállítani a szennyvizet!
(A hiteles vízmérővel felszerelt ingatlanok esetében a közszolgáltatás írásba foglalás nélkül is létrejön a szolgáltatás legelső igénybevételekor, illetve azzal, hogy társaságunk a teljesítésre rendelkezésre áll.)

A szolgáltatást szabályozó rendelet itt elérhető.


Pécs több pontján lehet vízzavarosodás május 17-én

Szakembereink a belvárosban, valamint a Szigeti út - Magyarürögi út csomópont közelében több tűzcsapon végeznek oltóvíz-hozam mérést 12-15 óra között, ezért csütörtök délután több helyen lehet vízzavarosodás, nyomáscsökkenés.

Bővebben

Vízzavarosodás lehet május 5-én a Belváros keleti felén

Szakembereink 8:00 és 10:00 óra között oltóvíz-hozamot mérnek az Anna utca 40. és a Majorossy Imre utca 13. előtti tűzcsapokon.

Bővebben

Aszfaltozzák a kertvárosi körforgalmat, május 9-től lezárják két kihajtóját

A Keszüi út - Megyeri út - Nagy Imre úti kereszteződés alatti, Kertváros ivóvizét biztosító fő vízhálózati csomópont átépítése után új burkolatot kap a körforgalom két ága, a munkálatok idejére két hétig lezárják a körforgalom keleti behajtóját és északi kihajtóját.

Bővebben

Újra élettel teli a Vízkincstár

A járvány okozta kényszerű kihagyást követően idén április 28-án és 29-én újra kisiskolások lepték el a Damjanich utcai víztározó melletti kertet, majd egymás után járták végig a tározó közelében kialakított vízműtörténeti bemutatótermünket.

Bővebben

Kezdődik a locsolási szezon – igényelhető az időszakos kedvezmény

Akár szárazság van akár nem, a kertművelés nem megy locsolás nélkül. A locsolásra használt víz pedig nem mindegy, hogy mekkora költséget jelent a kerttulajdonosoknak. A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. kétféle lehetőséget kínál lakossági ügyfeleinek, hogy csökkentsék a locsolási célra elhasznált víz mennyisége után fizetendő közüzemi díjakat.

Bővebben

Teljes méret

Interaktív térképünkön a közterületen végzett munkálatokról tájékozódhat.
A térképet folyamatosan aktualizáljuk.

  

OLDALTÉRKÉP  |   IMPRESSZUM  |   KÖZÉRDEKŰ ADATOK  |   ADATVÉDELEM  |   JOGI NYILATKOZAT