Kártyás vízmérőSzennyvíz szippantásIvóvízszállításMellékvízmérő-csereLaboratóriumi szolgáltatások

A szolgáltatás díjai, a díjszámítás módja Pécsett
 

 

A közszolgáltatás igénybevételéért az ingatlantulajdonosok közszolgáltatási díjat kötelesek fizetni. Ennek összegét és a díjszámítás módját Pécs MJV Önkormányzata határozza meg.

A közszolgáltatás alkalmazható legmagasabb díját Pécs Város Önkormányzata Közgyűlése a - 2018. október 26-án módosított - 8/2013. (III.18.) önkormányzati rendeletben állapította meg. A technikai módosítást követően 2018. november 1-jétől a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz díja az előírásoknak megfelelően kéttényezőssé vált: a korábban egytényezős díj kiegészült egy havi alapdíjjal, illetve a természetes és nem természetes személy ingatlantulajdonosokra vonatkozó díjtételek egységesek lettek.

A rezsicsökkentésre vonatkozó előírásokkal összhangban a lakosság által fizetendő díj mértéke nem emelkedik a 2018. november 1-i változás után. A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. minden lakossági felhasználó esetében az ügyfél számára kedvezőbb díjat alkalmazza a számla kiállításakor!

Díjak

I. A vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény IX/A fejezetének 44/ D. §-a alapján megállapított kéttényezős díjak:

 

ürítési díj

nettó díj (Ft/m3)

bruttó díj (Ft/m3)

lakossági és nem lakossági felhasználó (természetes és nem személy ingatlantulajdonosokra vonatkozó szabályok alapján)

415 Ft

527,05 Ft

alapdíj

nettó díj (Ft/hó)

bruttó díj (Ft/hó)

lakossági és nem lakossági felhasználó (természetes és nem természetes személy ingatlantulajdonosokra vonatkozó szabályok alapján) 

2477 Ft

3145,79 Ft


II. A szippantott szennyvízre vonatkozó rezsicsökkentésről, valamint egyes törvényeknek a további rezsicsökkentéssel összefüggő módosításáról szóló 2013. évi CXIV. törvény alapján a közszolgáltató által alkalmazható díjtételek (egytényezős díj):

 

nettó díj (Ft/m3)

bruttó díj (Ft/m3)

lakossági felhasználó (természetes személy ingatlantulajdonosokra vonatkozó szabályok alapján) 

648,5 Ft

823,6 Ft

nem lakossági felhasználó (nem természetes személy ingatlantulajdonosokra vonatkozó szabályok alapján)  

721 Ft

915,7 Ft

A feltüntetett bruttó díjak tartalmazzák a 27%-os áfát!

Az ingatlanon keletkező nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz mennyiségének meghatározásakor a vízmérővel mért ivóvíz-felhasználást (vízmérővel/vízbekötéssel nem rendelkező felhasználók esetében az önkormányzati rendelet alapján számított átalány vízmennyiséget) kell figyelembe venni.

Mit jelent ez a gyakorlatban?

Lakossági felhasználó vagyok, hiteles vízmérővel rendelkezem.
Lakossági felhasználó vagyok, nem rendelkezem hiteles vízmérővel.
Lakossági felhsználó vagyok, vízbekötés nélkül.
Közületi felhasználó vagyok, hiteles vízmérővel rendelkezem.
Közületi felhasználó vagyok, nem rendelkezem hiteles vízmérővel.
Közületi felhasználó vagyok, vízbekötés nélkül.

Felhívjuk figyelmét, hogy a fenti alapdíj csak alapfelszereltséget igénylő szállítójárművel történő és legalább ¾-ed részben megtelt tározók ürítésére érvényes! Társaságunk az alapdíjon felül 20%-kal növelt összegű többletdíjat számolhat fel, amennyiben az adott szennyvíztározó megközelíthetősége nem megfelelően biztosított, vagy az ürítendő tározó kevesebb, mint ¾-ed részben telt meg.


Pécs több pontján lehet vízzavarosodás május 17-én

Szakembereink a belvárosban, valamint a Szigeti út - Magyarürögi út csomópont közelében több tűzcsapon végeznek oltóvíz-hozam mérést 12-15 óra között, ezért csütörtök délután több helyen lehet vízzavarosodás, nyomáscsökkenés.

Bővebben

Vízzavarosodás lehet május 5-én a Belváros keleti felén

Szakembereink 8:00 és 10:00 óra között oltóvíz-hozamot mérnek az Anna utca 40. és a Majorossy Imre utca 13. előtti tűzcsapokon.

Bővebben

Aszfaltozzák a kertvárosi körforgalmat, május 9-től lezárják két kihajtóját

A Keszüi út - Megyeri út - Nagy Imre úti kereszteződés alatti, Kertváros ivóvizét biztosító fő vízhálózati csomópont átépítése után új burkolatot kap a körforgalom két ága, a munkálatok idejére két hétig lezárják a körforgalom keleti behajtóját és északi kihajtóját.

Bővebben

Újra élettel teli a Vízkincstár

A járvány okozta kényszerű kihagyást követően idén április 28-án és 29-én újra kisiskolások lepték el a Damjanich utcai víztározó melletti kertet, majd egymás után járták végig a tározó közelében kialakított vízműtörténeti bemutatótermünket.

Bővebben

Kezdődik a locsolási szezon – igényelhető az időszakos kedvezmény

Akár szárazság van akár nem, a kertművelés nem megy locsolás nélkül. A locsolásra használt víz pedig nem mindegy, hogy mekkora költséget jelent a kerttulajdonosoknak. A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. kétféle lehetőséget kínál lakossági ügyfeleinek, hogy csökkentsék a locsolási célra elhasznált víz mennyisége után fizetendő közüzemi díjakat.

Bővebben

Teljes méret

Interaktív térképünkön a közterületen végzett munkálatokról tájékozódhat.
A térképet folyamatosan aktualizáljuk.

  

OLDALTÉRKÉP  |   IMPRESSZUM  |   KÖZÉRDEKŰ ADATOK  |   ADATVÉDELEM  |   JOGI NYILATKOZAT