Kártyás vízmérőSzennyvíz szippantásIvóvízszállításMellékvízmérő-csereLaboratóriumi szolgáltatások

A szolgáltatás díjai, a díjszámítás módja Pécsett
 

 

A közszolgáltatás igénybevételéért az ingatlantulajdonosok közszolgáltatási díjat kötelesek fizetni. Ennek összegét és a díjszámítás módját Pécs MJV Önkormányzata határozza meg.

A közszolgáltatás alkalmazható legmagasabb díját Pécs Város Önkormányzata Közgyűlése a - 2018. október 26-án módosított - 8/2013. (III.18.) önkormányzati rendeletben állapította meg. A technikai módosítást követően 2018. november 1-jétől a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz díja az előírásoknak megfelelően kéttényezőssé vált: a korábban egytényezős díj kiegészült egy havi alapdíjjal, illetve a természetes és nem természetes személy ingatlantulajdonosokra vonatkozó díjtételek egységesek lettek.

A rezsicsökkentésre vonatkozó előírásokkal összhangban a lakosság által fizetendő díj mértéke nem emelkedik a 2018. november 1-i változás után. A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. minden lakossági felhasználó esetében az ügyfél számára kedvezőbb díjat alkalmazza a számla kiállításakor!

Díjak

I. A vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény IX/A fejezetének 44/ D. §-a alapján megállapított kéttényezős díjak:

 

ürítési díj

nettó díj (Ft/m3)

bruttó díj (Ft/m3)

lakossági és nem lakossági felhasználó (természetes és nem személy ingatlantulajdonosokra vonatkozó szabályok alapján)

415 Ft

527,05 Ft

alapdíj

nettó díj (Ft/hó)

bruttó díj (Ft/hó)

lakossági és nem lakossági felhasználó (természetes és nem természetes személy ingatlantulajdonosokra vonatkozó szabályok alapján) 

2477 Ft

3145,79 Ft


II. A szippantott szennyvízre vonatkozó rezsicsökkentésről, valamint egyes törvényeknek a további rezsicsökkentéssel összefüggő módosításáról szóló 2013. évi CXIV. törvény alapján a közszolgáltató által alkalmazható díjtételek (egytényezős díj):

 

nettó díj (Ft/m3)

bruttó díj (Ft/m3)

lakossági felhasználó (természetes személy ingatlantulajdonosokra vonatkozó szabályok alapján) 

648,5 Ft

823,6 Ft

nem lakossági felhasználó (nem természetes személy ingatlantulajdonosokra vonatkozó szabályok alapján)  

721 Ft

915,7 Ft

A feltüntetett bruttó díjak tartalmazzák a 27%-os áfát!

Az ingatlanon keletkező nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz mennyiségének meghatározásakor a vízmérővel mért ivóvíz-felhasználást (vízmérővel/vízbekötéssel nem rendelkező felhasználók esetében az önkormányzati rendelet alapján számított átalány vízmennyiséget) kell figyelembe venni.

Mit jelent ez a gyakorlatban?

Lakossági felhasználó vagyok, hiteles vízmérővel rendelkezem.
Lakossági felhasználó vagyok, nem rendelkezem hiteles vízmérővel és/vagy -bekötéssel.
Közületi felhasználó vagyok, hiteles vízmérővel rendelkezem.

Felhívjuk figyelmét, hogy a fenti alapdíj csak alapfelszereltséget igénylő szállítójárművel történő és legalább ¾-ed részben megtelt tározók ürítésére érvényes! Társaságunk az alapdíjon felül 20%-kal növelt összegű többletdíjat számolhat fel, amennyiben az adott szennyvíztározó megközelíthetősége nem megfelelően biztosított, vagy az ürítendő tározó kevesebb, mint ¾-ed részben telt meg.


Adatok - Fogyasztóvédelmi törv.Csütörtöktől újra teljes szélességben járható a Szigeti út

A Honvéd utcai víziközmű-felújítás aktuális szakaszának zárásaként február 20-án, reggel 6:00 órakor feloldják az útzárat a Szigeti út északi sávján a Honvéd utca kereszteződésében. A Tüzér utca - Szigeti út csomópontban lévő jelzőlámpa ettől kezdve újra üzemel, így a forgalom a megszokott rend szerint haladhat a Szigeti úton. Csütörtök délelőtt folyamán továbbá a Budai Nagy Antal utca bejáratát is megnyitják a forgalom előtt.

Bővebben

A Honvéd utcában folytatódik az egyetemvárosi víziközmű-felújítás

A nagyszabású beruházás keretében összesen több mint két kilométernyi új ivóvíz- és szennyvízvezeték kerül a földbe, valamint megújulnak a szennyvízaknák, fedlapok és a környező ingatlanok bekötései is. Február 14-én péntektől több ütemben, párhuzamosan zajlik a szennyvízhálózat megújítása és az ivóvíz rekonstrukció befejezése a Honvéd utcában.

Bővebben

Postázzák a szippantott szennyvíz elszámolásokat

Több száz ügyfél kapja kézhez az elkövetkező hetekben a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvízszolgáltatás (NKÖHSZ) elszámolását. A korábbi díjváltozás után most készültek először új típusú számlák, ügyfélszolgálatunk soron kívüli ügyintézéssel várja az érintett felhasználókat.

Bővebben

Vízhiány várható Kővágószőlősön, Kővágótöttösön és Bakonyán

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a Kővágószőlős, Kővágótöttös települések útelágazásánál lévő akna felújítási munkálatai miatt 2020. január 21-én 8-16 óra között vízhiány várható Kővágószőlős, Kővágótöttös és Bakonya területén.

Bővebben

Csőtörés a Melinda utcában - folyamatban a javítás

Egy 100 mm átmérőjű PVC vezeték tört el a pécsi Melinda utca 3-5. közötti zöld területen péntek késő délután. A meghibásodás miatt 9 lépcsőházban szünetel a vízszolgáltatás, szakembereink dolgoznak a hiba mielőbbi elhárításán.

Bővebben

Teljes méret

Interaktív térképünkön a közterületen végzett munkálatokról tájékozódhat.
A térképet folyamatosan aktualizáljuk.

  

OLDALTÉRKÉP  |  IMPRESSZUM  |  ADATVÉDELEM  |  JOGI NYILATKOZAT