Közérdekű adatokFogyasztóvédelmi törvény szerinti adatokSzolgáltatási területünkFogyasztóvédelemJogszabályi háttérPartnereink

Nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz - locsolási kedvezmény
 

 

Tájékoztató a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz díj esetén igénybe vehető locsolási kedvezmény igénybevételéről

Locsolási kedvezmény igénybevétele a 8/2000. (X.18.) KöViM rendelete alapján a kedvezményezett időszakra eső vízfogyasztás 10%-kal csökkentett mennyiségének figyelembevételével, a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz díj kiszámlázásánál

Kedvezményre vonatkozó feltételek

  • A kedvezményt lakossági felhasználók vehetik igénybe, minden év május 1-től szeptember 30-ig terjedő időszakra.
  • Érvényes közüzemi szerződéssel való rendelkezés.
  • Bekötési vízmérővel rendelkező ingatlanra adható.
  • Felhasználónak nem lehet a szolgáltatói közműhálózaton kívül egyéb - saját tulajdonú kút, vásárolt víz, felszíni vízhasználat - vízbeszerzési lehetősége.
  • Felhasználónak nem lehet az igénybejelentés benyújtásának időpontjában, illetve a locsolóvíz korrekció megadását követően a közmű szolgáltató tekintetében 90 napon túli díjhátraléka.
  • Nem adható százalékos locsolási kedvezmény nem lakossági felhasználó számára!


Kedvezmény igénybevétele

Az igény bejelentését a társaságunk ügyfélszolgálati irodájában beszerezhető, vagy a honlapunkról letöltött igénybejelentő nyomtatvány kitöltésével és beküldésével lehet megtenni.

Az igénybejelentést a tárgyév locsolási időszakára legkésőbb április 15-ig lehet benyújtani. Határidőn túli bejelentés esetén a kedvezmény a következő évre állapítható meg. A jóváhagyott kedvezmény a következő évben automatikusan tovább él a fenti időszakban, újabb igénylésre nincs szükség.

A víziközmű szolgáltató a benyújtott kérelmeket 30 napon belül elbírálja, és erről a felhasználót írásban értesíti.

A kedvezményt igénybe vevő felhasználók a kedvezményezett időszakot közvetlenül megelőző (április 25-30.) és az azt követő napokban (október 1-10.) bejelenthetik mérőállásukat, hogy a locsolási időszakra vonatkozó tényleges felhasználás mértékére érvényesüljön a kedvezmény. A mérőállás bejelentésének hiányában a kedvezményt az éves felhasználás átlagának a locsolási időszakra eső hányadára számítja ki a víziközmű- szolgáltató.

Mennyiségi korrekció a locsolási tilalom időszakában nem alkalmazható.

További információval társaságunk ügyfélszolgálata áll rendelkezésre az alábbi elérhetőségeken:

  • Ügyfélszolgálati iroda: Pécs, Búza tér 8/B, hétfő-kedd-szerda: 8:00-15:00; csütörtök: 8:00-20:00; péntek: 8:00-14:00
  • Call Center: 72/421-700; 80/811-111
  • Levél: 7602 Pécs, Pf. 33; uszi@tettyeforrashaz.hu


Adatok - Fogyasztóvédelmi törv.Új bekötés a Kemény Zsigmond utcában – vízhiány várható

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy 2018. július 16-án 9-13 óra között a Kemény Zsigmond utcában új bekötés kialakítása miatt vízhiány várható egész Nagyárpád területén.

Bővebben

Átmeneti vízzavarosodás fordulhat elő a keleti városrészben július 12-én

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy Pécsen a Névtelen utca 6., valamint a Zsolnay Vilmos utca 111. előtt tervezett oltóvíz hozammérések miatt 2018. július 12-én, csütörtökön 8.00-14.00 óra között vízzavarosodás és nyomásesés fordulhat elő a Komlói út - Komját Aladár utca - Búzavirág utca - Gyöngyösi István utca - Puskin tér - Diósi út - Gyár utca - Álmos utca - Előd utca -Zsolnay Vilmos utca által határolt területen.

Bővebben

Megcsáklyázták a pécsi csatornaszörnyet

Soha nem látott méretű monstrummal küzdöttek meg a hét végén a pécsi szennyvíztisztító-telep munkatársai, minden szaktudásukat és a találékonyságukat bevetve. Óriási, egy tonnásra hízott csatornahulladék tömítette el a telep fogadóaknájának egyik nehezen hozzáférhető vezetékét. Ilyen gigantikus dugó még nem fordult elő Pécsen.

Bővebben

Átmeneti vízzavarosodás fordulhat elő Uránvárosban július 12-én

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy Pécsen a Kőrösi Csoma Sándor utca 2. , Kőrösi Csoma Sándor utca 6. , valamint az Ybl Mikós utca 9. előtt tervezett oltóvíz hozammérések miatt 2018. július 12-én, csütörtökön 8.00-14.00 óra között vízzavarosodás és nyomásesés fordulhat elő a Hajnóczy út - Páfrány utca - Dr. Veress Endre utca - Tüzér utca - Bihari János utca által határolt területen.

Bővebben

Évi egyszer csenget csak a leolvasó – változik a vízmérő leolvasás rendje

Július 1-jétől folyamatos átállással változik a vízmérő leolvasás megszokott gyakorisága a Tettye Forrásház Zrt. szolgáltatási területén. A korábbi két alkalom helyett ezentúl évente csak egyszer érkeznek szakembereink, hogy rögzítsék a hideg vizes mérők állását. Az aktuális leolvasási időszakot nyomon követheti vízdíjszámláján (Következő mérőleolvasás várható időpontja rovat) és weboldalunkon (itt), emellett társasházak esetében plakátokon jelezzük, mikor várható szakemberünk. Ha megadja e-mailcímét, a mérőleolvasás előtt e-mailben is értesítenek az időpontról.
A számlákat ugyanúgy kapja kézhez, ahogy eddig, a leolvasás ritkulásával azonban elszámoló számlából is csak egy lesz, a többi kéthavi időszakra szóló, átlagfogyasztást tartalmazó részszámla.

Bővebben

Teljes méret

Interaktív térképünkön a közterületen végzett munkálatokról tájékozódhat.
A térképet folyamatosan aktualizáljuk.

  

OLDALTÉRKÉP  |  IMPRESSZUM  |  ADATVÉDELEM  |  JOGI NYILATKOZAT