Közérdekű adatokFogyasztóvédelmi törvény szerinti adatokSzolgáltatási területünkFogyasztóvédelemJogszabályi háttérPartnereink

Nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz - locsolási kedvezmény
 

 

Tájékoztató a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz díj esetén igénybe vehető locsolási kedvezmény igénybevételéről

Locsolási kedvezmény igénybevétele a 8/2000. (X.18.) KöViM rendelete alapján a kedvezményezett időszakra eső vízfogyasztás 10%-kal csökkentett mennyiségének figyelembevételével, a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz díj kiszámlázásánál

Kedvezményre vonatkozó feltételek

  • A kedvezményt lakossági felhasználók vehetik igénybe, minden év május 1-től szeptember 30-ig terjedő időszakra.
  • Érvényes közüzemi szerződéssel való rendelkezés.
  • Bekötési vízmérővel rendelkező ingatlanra adható.
  • Felhasználónak nem lehet a szolgáltatói közműhálózaton kívül egyéb - saját tulajdonú kút, vásárolt víz, felszíni vízhasználat - vízbeszerzési lehetősége.
  • Felhasználónak nem lehet az igénybejelentés benyújtásának időpontjában, illetve a locsolóvíz korrekció megadását követően a közmű szolgáltató tekintetében 90 napon túli díjhátraléka.
  • Nem adható százalékos locsolási kedvezmény nem lakossági felhasználó számára!


Kedvezmény igénybevétele

Az igény bejelentését a társaságunk ügyfélszolgálati irodájában beszerezhető, vagy a honlapunkról letöltött igénybejelentő nyomtatvány kitöltésével és beküldésével lehet megtenni.

Az igénybejelentést a tárgyév locsolási időszakára legkésőbb április 15-ig lehet benyújtani. Határidőn túli bejelentés esetén a kedvezmény a következő évre állapítható meg. A jóváhagyott kedvezmény a következő évben automatikusan tovább él a fenti időszakban, újabb igénylésre nincs szükség.

A víziközmű szolgáltató a benyújtott kérelmeket 30 napon belül elbírálja, és erről a felhasználót írásban értesíti.

A kedvezményt igénybe vevő felhasználók a kedvezményezett időszakot közvetlenül megelőző (április 25-30.) és az azt követő napokban (október 1-10.) bejelenthetik mérőállásukat, hogy a locsolási időszakra vonatkozó tényleges felhasználás mértékére érvényesüljön a kedvezmény. A mérőállás bejelentésének hiányában a kedvezményt az éves felhasználás átlagának a locsolási időszakra eső hányadára számítja ki a víziközmű- szolgáltató.

Mennyiségi korrekció a locsolási tilalom időszakában nem alkalmazható.

További információval társaságunk ügyfélszolgálata áll rendelkezésre az alábbi elérhetőségeken:

  • Ügyfélszolgálati iroda: Pécs, Búza tér 8/B, hétfő-kedd-szerda: 8:00-15:00; csütörtök: 8:00-20:00; péntek: 8:00-14:00
  • Call Center: 72/421-700; 80/811-111
  • Levél: 7602 Pécs, Pf. 33; uszi@tettyeforrashaz.hu


Adatok - Fogyasztóvédelmi törv.Munkanap áthelyezés miatt változik a nyitva tartás

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy a május 1-jei ünnepnap és a kapcsolódó munkanap áthelyezés miatt társaságunk ügyfélfogadása az alábbiak szerint módosul:

Bővebben

Lezárás a Surányi úton, több busz menetrendje tartósan változik!

Nagyszabású víziközmű korszerűsítés zajlik a Mecsekoldal fő közlekedési tengelyén, szakembereink az önkormányzati útfelújítást megelőzően cserélik a burkolat alatti közműveket. A beruházás miatt április 19-től tartósan megváltozik a forgalmi rend a Surányi úton, több buszjárat is terelőútvonalon jár csütörtök reggeltől.

Bővebben

Átmeneti vízzavarosodás fordulhat elő április 12-én

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy Pécsen a Nagy Lajos király útja 10., 11., a Jókai utca 37. és a Tiborc utca 15. alatti tervezett oltóvíz hozammérések miatt 2018. április 12-én, csütörtökön 8.00-14.00 óra között vízzavarosodás és nyomásesés fordulhat elő a Rét utca - Rákóczi út - Ferencesek utcája - Király utca - Felsőmalom utca - Alsómalom utca - Zólyom utca - Móricz Zsigmond tér - Jókai utca - Kálvin utca - Mártírok útja, valamint a Magyarürögi út - Tiborc utca - Középmakár dűlő - Kürt utca - Tüzér utca - Szigeti út által határolt területeken.

Bővebben

Éjszakai vízhiány Kertvárosban

Hálózatkorszerűsítési munkák miatt szünetelni fog a vízszolgáltatás a pécsi Kertváros egy részén és Postavölgy területén április 12-én éjjel. A városrész legfontosabb tározóját újítja fel társaságunk, így a jövőben nagyobb biztonsággal üzemel a rendszer.

Bővebben

Javítják az utakat a téli hibák után

A téli, fagyos időszakban is számos hibaelhárítást kellett elvégeznie a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. munkatársainak. Az aszfaltüzemek újraindulásával és a tavaszi időjárás beköszöntével április 11-én megkezdődik a végleges javítás: a korábban ideiglenesen, fóliás betonnal helyreállított útburkolatok, járdák az elkövetkező hetekben új aszfaltburkolatot kapnak.

Bővebben

Teljes méret

Interaktív térképünkön a közterületen végzett munkálatokról tájékozódhat.
A térképet folyamatosan aktualizáljuk.

  

OLDALTÉRKÉP  |  IMPRESSZUM  |  ADATVÉDELEM  |  JOGI NYILATKOZAT