Kártyás vízmérőSzennyvíz szippantásLaboratóriumi szolgáltatásokMellékvízmérő-csere

Tájékoztató a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz díj esetén igénybe vehető locsolási kedvezmény igénybevételéről
 

 

A fizetendő közszolgáltatási díj locsolómérő felszerelésével, vagy időszakos locsolási kedvezmény igénylésével csökkenthető.

Locsolási kedvezmény igénybevétele a kedvezményezett időszakra eső vízfogyasztás 10%-kal csökkentett mennyiségének figyelembevételével, a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvízdíj kiszámlázásánál:

Az időszakos kedvezményre vonatkozó feltételek

  • Az időszakos kedvezményt érvényes közüzemi (ivóvíz-szolgáltatásra vonatkozó) szerződéssel rendelkező lakossági felhasználók vehetik igénybe minden évben a május 1-től szeptember 30-ig terjedő időszakra.
  • A kedvezmény csak bekötési vízmérővel rendelkező ingatlanra adható.
  • A kedvezmény feltétele, hogy a felhasználónak nem lehet a szolgáltatói közműhálózaton kívül egyéb vízbeszerzési lehetősége (saját tulajdonú kút, vásárolt víz, felszíni vízhasználat);
  • sem a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. felé 90 napon túl fennálló díjhátraléka az igénybejelentés benyújtásának időpontjában, illetve a locsolóvíz korrekció megadását követően.
  • Nem lakossági felhasználók nem élhetnek a százalékos locsolási kedvezménnyel.


Kedvezmény igénybevétele


Az igény bejelentését az ügyfélszolgálati irodánkban beszerezhető, vagy az itt elérhető igénybejelentő nyomtatvány kitöltésével és beküldésével lehet megtenni.
Figyelem! Az igényt az adott év locsolási időszakára legkésőbb április 15-ig lehet benyújtani, és minden évben meg kell ismételni! (Határidőn túli bejelentés esetén a kedvezmény a következő évre állapítható meg.)
Társaságunk a benyújtott kérelmet 30 napon belül elbírálja, és írásban értesíti a felhasználót.

Annak érdekében, hogy a kedvezmény a locsolási időszakra vonatkozó tényleges felhasználás mértékére érvényesüljön, a felhasználó a kedvezményezett időszakot közvetlenül megelőző (április 25-30.) és az azt követő napokban (október 1-10.) bejelentheti mérőállását. Mérőállás hiányában a kedvezményt az éves felhasználás átlagának a locsolási időszakra eső hányadára számítjuk ki.

Mennyiségi korrekció locsolási tilalom időszakában nem alkalmazható.

További információkkal ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésére!


Adatok - Fogyasztóvédelmi törv.Csőtörés miatt nincsen víz Kővágószőlősön

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy Kővágószőlősön kedd reggel (04.16.) meghibásodott a falu víztározóját töltő fővezeték, emiatt a település alsó részén, a mélyebben fekvő területeken átmenetileg nincsen ivóvíz.

Bővebben

Átmeneti vízzavarosodás fordulhat elő a Nyugati városrészben április 23-án

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy Pécsen a Szigeti út 58., Rácvárosi út 1., Fogadó utca 15., valamint a Szentlőrinci út 2/1. szám előtti tűzcsapokon tervezett oltóvíz hozammérések miatt 2019. április 23-án, kedden 11.00-16.00 óra között vízzavarosodás és nyomásesés fordulhat elő a Fogadó városrész - Rácváros - Kovácstelep - Uránváros - Szigeti városrész - Ispitaalja és a Belváros területén.

Bővebben

Gratulálunk a Víz(mű)hiány rajzpályázat győzteseinek

Köszönjük valamennyi alkotónak, hogy megtisztelte pályázatunkat munkájával. Sok-sok szép, kreatív rajzot kaptunk - az előzsűrizés során kiválasztott 30 legjobb pályázatra a víz világnapi családi hétvége több mint 3000 látogatója szavazhatott a Pécsi Állatkertben.

Bővebben

Olcsóbb lehet a kerti locsolás, április 15-ig lehet kérni az időszakos kedvezményt

A kertművelés velejárója a locsolás. Öntözni sokféleképpen lehet (például kannával, slaggal, összegyűjtött esővízzel, vagy akár a szolgáltatótól rendelt szállított vízzel), de egy biztos: csak takarékosan érdemes. Kevés kerttulajdonos kíséri figyelemmel, mennyi vizet használ a locsolás időszakában, pedig a kertöntözés kiadását egyszerűen csökkenthetjük.

Bővebben

Így ünnepeltük a Víz világnapját

Megtelt a hétvégén a pécsi állatkert, ahol a Tettye Forrásház Zrt. és a zoo több ezer látogatóval együtt köszöntötte a víz világnapját.

Bővebben

Teljes méret

Interaktív térképünkön a közterületen végzett munkálatokról tájékozódhat.
A térképet folyamatosan aktualizáljuk.

  

OLDALTÉRKÉP  |  IMPRESSZUM  |  ADATVÉDELEM  |  JOGI NYILATKOZAT