Kártyás vízmérőSzennyvíz szippantásIvóvízszállításHelyszíni ivóvíztöltésMellékvízmérő-csereLaboratóriumi szolgáltatások

Tájékoztató a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz díj esetén igénybe vehető locsolási kedvezmény igénybevételéről
 

 

A fizetendő közszolgáltatási díj locsolómérő felszerelésével, vagy időszakos locsolási kedvezmény igénylésével csökkenthető.

Locsolási kedvezmény igénybevétele a kedvezményezett időszakra eső vízfogyasztás 10%-kal csökkentett mennyiségének figyelembevételével, a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvízdíj kiszámlázásánál:

Az időszakos kedvezményre vonatkozó feltételek

  • Az időszakos kedvezményt érvényes közüzemi (ivóvíz-szolgáltatásra vonatkozó) szerződéssel rendelkező lakossági felhasználók vehetik igénybe minden évben a május 1-től szeptember 30-ig terjedő időszakra.
  • A kedvezmény csak bekötési vízmérővel rendelkező ingatlanra adható.
  • A kedvezmény feltétele, hogy a felhasználónak nem lehet a szolgáltatói közműhálózaton kívül egyéb vízbeszerzési lehetősége (saját tulajdonú kút, vásárolt víz, felszíni vízhasználat);
  • sem a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. felé 90 napon túl fennálló díjhátraléka az igénybejelentés benyújtásának időpontjában, illetve a locsolóvíz korrekció megadását követően.
  • Nem lakossági felhasználók nem élhetnek a százalékos locsolási kedvezménnyel.


Kedvezmény igénybevétele


Az igény bejelentését az ügyfélszolgálati irodánkban beszerezhető, vagy az itt elérhető igénybejelentő nyomtatvány kitöltésével és beküldésével lehet megtenni.
Társaságunk a benyújtott kérelmet 30 napon belül elbírálja, és írásban értesíti a felhasználót.

Annak érdekében, hogy a kedvezmény a locsolási időszakra vonatkozó tényleges felhasználás mértékére érvényesüljön, a felhasználó a kedvezményezett időszakot közvetlenül megelőző (április 25-30.) és az azt követő napokban (október 1-10.) bejelentheti mérőállását. Mérőállás hiányában a kedvezményt az éves felhasználás átlagának a locsolási időszakra eső hányadára számítjuk ki.

Mennyiségi korrekció locsolási tilalom időszakában nem alkalmazható.

További információkkal ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésére!


Vízszállítás kúttalan utakon

Ivóvízszállítást végző szakembereink egyre gyakrabban tapasztalnak türelmetlenséget, indulatot munkájuk során a közlekedők részéről.

Bővebben

A klímaváltozás a közműhálózatot feszegeti

Az extrém időjárási körülmények, a hatalmas esőzések és a szárazság váltakozása a vízszolgáltatókat is minden eddiginél nagyobb kihívás elé állítja. Komoly meghibásodások, csőtörések nehezítik az egyébként is felújításra szoruló hálózat működtetését.

Bővebben

Vízzavarosodás lehet augusztus 4-én a Megyeri út déli részén és környékén

Szakembereink a Megyeri úton és a Verseny utcában végeznek oltóvíz-hozam mérést 8-10 óra között, ezért a mérések napján több helyen lehet vízzavarosodás, nyomáscsökkenés.

Bővebben

Helyreállítás a Mártírok útján

Július 18-tól egy héten át végeznek útburkolat-helyreállítást a Mártírok útja 26., 34. és 56. szám előtt, ahol a korábbi szennyvízvezeték rekonstrukciót követő süllyedéseket javítják garanciálisan a szakemberek. A tervezetten július 22-ig tartó munkálat ideje alatt az érintett szakaszokon útszűkületre lehet számítani.

Bővebben

Vizes város - Töltsd újra! a Fényfesztiválon

A csaknem 100.000 látogatót vonzó rendezvényen friss vízzel vártuk a fesztiválozókat a Fény útja Kossuth téri helyszínén, emellett vizes teszttel irányítottuk rá a figyelmet a víz, azon belül a vezetékes víz, a pécsi csapvíz és a víziközmű-szolgáltatás értékeire, fontosságára.

Bővebben

Teljes méret

Interaktív térképünkön a közterületen végzett munkálatokról tájékozódhat.
A térképet folyamatosan aktualizáljuk.

  

OLDALTÉRKÉP  |   IMPRESSZUM  |   KÖZÉRDEKŰ ADATOK  |   ADATVÉDELEM  |   JOGI NYILATKOZAT