Szennyvíztisztító telep fejlesztéseKözérdekű közlemények, hírekHírforrásMunkálatok térképenJó tudniSajtószobaPályázatokLakossági ügyfeleknek

Közműfelújítás a József utcában

 

Április 19-étől párhuzamos közmű-rekonstrukció indul Pécs belvárosában, a József utcában. A felújítás keretében a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. a víz- és a szennyvízvezetékek, az E.ON Hungária Csoport a gáz- és a villamos vezetékek cseréjét végzi el.

A legrégebbi közművezeték 93 éves a József utcában, a többi közmű műszaki állapota is egyre romlik, a meghibásodások megelőzése érdekében mostanra időszerűvé vált a cseréjük. (Még ma is Pécs egyik első csatornája gyűjti össze itt a szennyvizet, a környéket ellátó ivóvízvezetéken pedig 20 kisebb utcazárással járó meghibásodás és 6 komoly csőtörés történt az elmúlt években - utoljára idén februárban.)

1 felbontás - 4 szolgáltatás megújítása

Mivel a korszerűsítés a keskeny utcában csak az autóforgalom kizárásával lehetséges, az E.ON Hungária Csoporttal egy beruházássorozat keretében terveztük meg a közművek cseréjét. Az összehangolt korszerűsítés végére egy felbontással és helyreállítással négy szolgáltatás vezetékei újulnak meg az utca teljes hosszában, az üzembiztos csövek fölé a munka zárásaként teljes szélességben vadonatúj útburkolat kerül.

A munkálatok tervezett ütemezése

Az április 19-én kezdődő beruházássorozat a földgáz- és a villamos vezetékek cseréjével indul, majd májusban a TETTYE FORRÁSHÁZ is bekapcsolódik az új víz- és szennyvízvezetékek építésével. Az utca teljes hosszában (majd ősszel a Kisflórián és a Szent Mór utcák József utcától délre eső részén) zajló víziközmű-korszerűsítés folyamatos üzemeltetés mellett történik.
Társaságunk az utcában végig ideiglenes hálózatot épít ki. A környéken lakók csak technológiai okokból elkerülhetetlen, rövid vízhiányra számíthatnak, az érintett ügyfeleket szórólapon értesítjük.

Jozsef_utcai_felujitas_terkep_2021.04..jpg 
Mi kerül az elöregedett csövek helyére?

A 120 millió forint értékű víziközmű-beruházásban társaságunk összesen 1136 méternyi új hálózatot épít.
A kockázatos műszaki állapotú öntöttvas ivóvíz fővezetéket 561 méter hosszan váltjuk korszerű KPE vezetékre, emellett azoknál az ingatlanoknál, ahol még régi típusú ivóvízbekötés van, újat építünk be.
A régi Zsolnay kőagyag csatorna helyére 575 méternyi modern KG-PVC szennyvízvezeték kerül a földbe, ezzel együtt a környező ingatlanok szennyvízbekötései is megújulnak.

Lezárás, parkolás


A gyalogos forgalom és az épületekbe való bejutás folyamatosan biztosított lesz, a munkaárkokat végig korlátok határolják. 
Az utca szélessége, az egymást keresztező hálózatok műszaki adottságai és a középen futó szennyvízvezeték sajnos nem teszi lehetővé a munkaárkok mellett az autóforgalmat, ezért a munkálatok ideje alatt (várhatóan novemberig) teljes lezárásra lesz szükség. Az utcában parkolni sem lehet majd, az ott lakók számára Pécs MJV Önkormányzata, a BIOKOM Nonprofit Kft. és a szolgáltatók együttműködve parkolóhelyeket biztosítanak. (A parkolás részleteiről az önkormányzat és a BIOKOM tájékoztatja az érintetteket.)

Köszönjük a környéken lakók, közlekedők megértését, türelmét, amellyel segítik a beruházások megvalósulását!

A publikálás időpontja: 2021. április 12.Kezdődik a befejező szakasz a Havi-hegyi úton

A vártnál gyorsabban halad a Havi-hegyi úti ivóvízvezeték-csere, fél távnál jár a munkavégzés. Október 4-én, hétfőn az utolsó szakaszon is elindulnak a munkálatok, a Havi-hegyi út decemberre új útburkolatot kap.

Bővebben

Érvényesíthető a locsolási kedvezmény

Bővebben

A Kisflórián utcában is elindul a hálózatépítés

Az utolsó cső is földbe került a József utcában, a környék közműfejlesztése azonban nem ért véget: a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. szeptember 27-étől a Kisflórián utcában, majd a Szent Mór utcában korszerűsíti a víziközmű-hálózatot.

Bővebben

Megújul a Veress Endre utca alatti szennyvíz- és ivóvízhálózat

A mélyvonali csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztéséhez kapcsolódóan elkezdődik Pécs egyik legforgalmasabb szennyvíz gyűjtőcsatornájának korszerűsítése a Veress Endre utcában. A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. kicseréli az Ybl Miklós utca – Pécsi Műjégpálya közötti, rossz állapotú szennyvízvezetéket, ezzel együtt az Ybl Miklós utca – Szőnyi Ottó utca közötti ivóvízvezeték is megújul.

Bővebben

Lezárult a József utcai felújítás első két üteme

Újra lehet közlekedni, parkolni a József utca Anna utcától Szent Mór utcáig tartó szakaszán, amelyre a munka zárásaként vadonatúj aszfaltburkolat került.

Bővebben

Teljes méret

Interaktív térképünkön a közterületen végzett munkálatokról tájékozódhat.
A térképet folyamatosan aktualizáljuk.

  

OLDALTÉRKÉP  |   IMPRESSZUM  |   KÖZÉRDEKŰ ADATOK  |   ADATVÉDELEM  |   JOGI NYILATKOZAT