Szennyvíztisztító telep fejlesztéseKözérdekű közlemények, hírekHírforrásMunkálatok térképenJó tudniSajtószobaPályázatokLakossági ügyfeleknek

Hálózatépítés, forgalmirend-változás Uránvárosban

 

Amíg az időjárás engedi, tovább haladnak a korszerűsítések a víz- és szennyvízhálózaton. A Kőrösi Csoma Sándor utcában több ütemben zajló szennyvízcsatorna-felújítás kezdődik december 3-án. Jövő év elején a vízhálózat is megújul az utcában, ahol csütörtöktől szakaszos lezárások lépnek érvénybe.

Szakemberei a Kőrösi Csoma Sándor utca teljes hosszában, 420 méteren építenek új, korszerű szennyvízvezetéket és kicserélik az érintett ingatlanok, társasházak bekötővezetékeit.
A kivitelezés az Ybl Miklós utca felől indul és 50 méteres szakaszokban halad. A munkálat alatt a Kőrösi Csoma Sándor utcában kétirányú lesz a forgalom az éppen aktuálisan lezárt szakaszig, onnan azonban az utca zsákutcává válik mindkét irányból. Egy-egy szakaszon kb. 2 hétig marad az útzár, ezt követően az ideiglenesen helyreállított útburkolaton újraindulhat a forgalom.
Az utca északi oldalán lévő parkolósávban is dolgoznak a szakemberek, emiatt a parkolás nem lesz biztosított (erre a célra a déli oldalon és a mellékutcákban kijelölt helyek használhatóak).

Aktuális forgalomkorlátozás: december 3-19. között az Ybl utca nyugati sávjából indulva 50 méter hosszan elzárják a forgalom elől a Kőrösi utcát, ez idő alatt a be- és kihajtás az Esztergár Lajos utca felől lesz biztosított. December 3-án 7.00 órától az északi oldali parkolósávot is lezárják.

Annak érdekében, hogy zavartalanul teljenek az ünnepek, a korszerűsítés első üteme után, dec. 19. és jan. 3. között az utca teljes hosszában visszaáll az eredeti rend. A munkálat várhatóan január 4-től folytatódik.

korosi_terkep_202012031.jpg  

Vízvezetéket fektetnek a Türr István utcában

Dolgoznak a szakemberek a Türr István utcában is, ahol a régi acél és öntöttvas vízvezetékeket cserélik november 30-tól. A jövőre is folytatódó felújítás a Hajnóczy út felől indul, a Türr István utca nyugati oldalán 20-30 méteres szakaszokban halad a zöldterület és az úttest érintésével.
A forgalom biztosítása érdekében az utca keleti oldalán a munkálattal aktuálisan érintett szakasz mentén nem lehet parkolni, illetve az ünnepekig lezárják a Hajnóczy József kollégium Türr István utcai felőli oldalán lévő parkolót is.

Köszönjük a közlekedők és a környéken élők türelmét, amellyel segítik a munkálatokat!

A publikálás időpontja: 2020. november 30.Disznóságok dugítják a csatornát

A disznóvágásokkal újra beköszöntött a házi húsfeldolgozáshoz köthető üzemzavarok, szennyvízcsatorna-dugulások ideje. Ilyenkor gyakrabban kerül zsíros, olajos szennyeződés, vagy akár állati hulladék, maradék a nem ipari terhelésre kiépített csatornákba Pécs külvárosi, családi házas övezeteiben és a környező településeken.

Bővebben

Álláspályázat - logisztikai osztályvezető

A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. pályázatot hirdet logisztikai osztályvezető munkakör betöltésére.

Bővebben

Befejeződött a távhővezeték-építés a keleti városrészben, az új vízvezetékek is szolgálatba álltak

Ősszel kezdődött az a nagyszabású kivitelezési munka, amely során az elmúlt 10 év legnagyobb beruházásaként a PÉTÁV Kft. új távhővezetéket épített a keleti városrészben, a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. pedig a városrész ivóvízellátása szempontjából kiemelten fontos vízvezetékeket újította fel. A két cég összehangoltan, egy munkaterületen dolgozott, így jelentősen lerövidült az építésekkel járó forgalomkorlátozások és kényelmetlenségek időszaka.

Bővebben

Ünnepi nyitvatartás

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy az ünnepi munkarend változás miatt ügyfélfogadásunk az alábiak szerint módosul:

Bővebben

Sérült szennyvízvezetéket javítanak a Rákóczi úton

Rendkívüli rekonstrukció miatt december 14-én reggel 8.00 órától egy hétre lezárják Pécsen a Rákóczi út Váradi Antal utca - Zsolnay-szobor körforgalom közti szakaszának déli sávját. A területen társaságunk szakemberei cserélnek ki egy eltört, rossz állapotú szennyvízvezetéket.

Bővebben

Teljes méret

Interaktív térképünkön a közterületen végzett munkálatokról tájékozódhat.
A térképet folyamatosan aktualizáljuk.

  

OLDALTÉRKÉP  |   IMPRESSZUM  |   KÖZÉRDEKŰ ADATOK  |   ADATVÉDELEM  |   JOGI NYILATKOZAT