Szennyvíztisztító telep fejlesztéseKözérdekű közlemények, hírekHírforrásMunkálatok térképenJó tudniSajtószobaPályázatokLakossági ügyfeleknek

Disznóságok dugítják a csatornát

 

A disznóvágásokkal újra beköszöntött a házi húsfeldolgozáshoz köthető üzemzavarok, szennyvízcsatorna-dugulások ideje. Ilyenkor gyakrabban kerül zsíros, olajos szennyeződés, vagy akár állati hulladék, maradék a nem ipari terhelésre kiépített csatornákba Pécs külvárosi, családi házas övezeteiben és a környező településeken.

eldugult_hazi_atemelo.jpg

Ennek hozadékaként sűrűbben fordulnak elő típusos meghibásodások is. Az elmúlt három hétben minden napra jutott belőlük: összesen 27 esetben hárítottak el nem megfelelő csatornahasználatból adódó dugulást a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. szakemberei a területi szennyvízátemelőknél.

A zsíros szennyeződések kemény, szappanszerű lerakódásokká alakulnak és leszűkítik, vagy akár el is zárhatják a szennyvíz útját az otthoni vezetékekben és az utcai csatornában egyaránt. A szilárd anyagok, például a megakadó csontdarabok, belsőségek pedig üzemzavart idéznek elő a házi és a központi átemelőkben is - utóbbiak az alacsonyabban fekvő területekről gyűjtik össze és továbbítják a szennyvizet a pécsi szennyvíztelepre.

Előfordult, hogy a kiérkező szakemberek disznócsontokat találtak az elakadt szivattyúban.
(Minden szezonnak megvan a maga „slágere": befőzés, szüret vagy pálinkafőzés idején a gyümölcsfeldolgozás melléktermékei veszélyeztetik a szennyvízkezelés biztonságát.)

A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. rendszeresen, tervszerűen tisztítja a hálózatot és az átemelőket a meghibásodások megelőzése érdekében; speciális csatornatisztító járművük az utcákat járva folyamatosan mossa a vezetékeket.

Ne engedjünk le olajat, zsírt tartalmazó hulladékot a lefolyón, és ne a szennyvízhálózat gondjaira bízzuk a szemetet! Mi nem kerülhet a csatornába? 

 

A publikálás időpontja: 2021. január 14.


Vízszállítás kúttalan utakon

Ivóvízszállítást végző szakembereink egyre gyakrabban tapasztalnak türelmetlenséget, indulatot munkájuk során a közlekedők részéről.

Bővebben

A klímaváltozás a közműhálózatot feszegeti

Az extrém időjárási körülmények, a hatalmas esőzések és a szárazság váltakozása a vízszolgáltatókat is minden eddiginél nagyobb kihívás elé állítja. Komoly meghibásodások, csőtörések nehezítik az egyébként is felújításra szoruló hálózat működtetését.

Bővebben

Vízzavarosodás lehet augusztus 4-én a Megyeri út déli részén és környékén

Szakembereink a Megyeri úton és a Verseny utcában végeznek oltóvíz-hozam mérést 8-10 óra között, ezért a mérések napján több helyen lehet vízzavarosodás, nyomáscsökkenés.

Bővebben

Helyreállítás a Mártírok útján

Július 18-tól egy héten át végeznek útburkolat-helyreállítást a Mártírok útja 26., 34. és 56. szám előtt, ahol a korábbi szennyvízvezeték rekonstrukciót követő süllyedéseket javítják garanciálisan a szakemberek. A tervezetten július 22-ig tartó munkálat ideje alatt az érintett szakaszokon útszűkületre lehet számítani.

Bővebben

Vizes város - Töltsd újra! a Fényfesztiválon

A csaknem 100.000 látogatót vonzó rendezvényen friss vízzel vártuk a fesztiválozókat a Fény útja Kossuth téri helyszínén, emellett vizes teszttel irányítottuk rá a figyelmet a víz, azon belül a vezetékes víz, a pécsi csapvíz és a víziközmű-szolgáltatás értékeire, fontosságára.

Bővebben

Teljes méret

Interaktív térképünkön a közterületen végzett munkálatokról tájékozódhat.
A térképet folyamatosan aktualizáljuk.

  

OLDALTÉRKÉP  |   IMPRESSZUM  |   KÖZÉRDEKŰ ADATOK  |   ADATVÉDELEM  |   JOGI NYILATKOZAT