Szennyvíztisztító telep fejlesztéseKözérdekű közlemények, hírekHírforrásMunkálatok térképenJó tudniSajtószobaPályázatokLakossági ügyfeleknek

Nevet kapott a csatornaszörny: BUDZILLA a pécsi csatornahálózat réme

 

A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. névadó pályázatot hirdetett a március 22-én, a Víz világnapján átadott Csatornaszörny installációhoz kapcsolódóan. A felhívásra több mint 400 javaslat érkezett, a kisorsolt nyertesek június 5-én, a környezetvédelem világnapján vették át Csatornaszörny-csomagjukat.

A pályázatra rengeteg vicces, kreatív ötlet érkezett a szolgáltatóhoz, mint például Trutymorgó, Rötyiszaurusz, Csatorka, vagy Zsirella. A legjobbakból a Pécs ZOO-ban kiállított monstrum melletti táblán is szemezgethetnek a látogatók.

A kisorsolt névadók a következők: Guth Bálint, Guth Gergő, Horváth Hunor, Leopold Luca Csenge, Kovács Fanni, Molnár Áron, Oberritter Levente, Ócsai Flóra, Rajtmár Emma, Siklósi Leonetta, Windháger Boróka.

A kiírás nem várt folyományaként a pécsi Csatornaszörny országos hírnévre tehet szert: a kisorsoltak között Veszprém megyéből, Jász-Nagykun-Szolnok megyéből és Budapestről korábban idelátogató névadók is vannak, ők postán kapják meg a többek között Csatornaszörny emblémával ellátott pólót és tornazsákot tartalmazó ajándékcsomagot.

Csatornaszorny_nevado_nyeremenyatadas_04.jpg 

A publikálás időpontja: 2022. jĂşnius 7.


Vízszállítás kúttalan utakon

Ivóvízszállítást végző szakembereink egyre gyakrabban tapasztalnak türelmetlenséget, indulatot munkájuk során a közlekedők részéről.

Bővebben

A klímaváltozás a közműhálózatot feszegeti

Az extrém időjárási körülmények, a hatalmas esőzések és a szárazság váltakozása a vízszolgáltatókat is minden eddiginél nagyobb kihívás elé állítja. Komoly meghibásodások, csőtörések nehezítik az egyébként is felújításra szoruló hálózat működtetését.

Bővebben

Vízzavarosodás lehet augusztus 4-én a Megyeri út déli részén és környékén

Szakembereink a Megyeri úton és a Verseny utcában végeznek oltóvíz-hozam mérést 8-10 óra között, ezért a mérések napján több helyen lehet vízzavarosodás, nyomáscsökkenés.

Bővebben

Helyreállítás a Mártírok útján

Július 18-tól egy héten át végeznek útburkolat-helyreállítást a Mártírok útja 26., 34. és 56. szám előtt, ahol a korábbi szennyvízvezeték rekonstrukciót követő süllyedéseket javítják garanciálisan a szakemberek. A tervezetten július 22-ig tartó munkálat ideje alatt az érintett szakaszokon útszűkületre lehet számítani.

Bővebben

Vizes város - Töltsd újra! a Fényfesztiválon

A csaknem 100.000 látogatót vonzó rendezvényen friss vízzel vártuk a fesztiválozókat a Fény útja Kossuth téri helyszínén, emellett vizes teszttel irányítottuk rá a figyelmet a víz, azon belül a vezetékes víz, a pécsi csapvíz és a víziközmű-szolgáltatás értékeire, fontosságára.

Bővebben

Teljes méret

Interaktív térképünkön a közterületen végzett munkálatokról tájékozódhat.
A térképet folyamatosan aktualizáljuk.

  

OLDALTÉRKÉP  |   IMPRESSZUM  |   KÖZÉRDEKŰ ADATOK  |   ADATVÉDELEM  |   JOGI NYILATKOZAT