Tovább a tartalomhoz

Keresés

Szent Ferenc és a nővérek is bírják a pécsi vizet

Kefékkel, vödrökkel felszerelkezve, vízszállító autóval kísérve csatlakozott társaságunk a pécsi önkormányzat és a BIOKOM Kft. által meghirdetett április 13-i várostakarító akcióhoz. 23 fős önkéntes csapatunk a Ferencesek utcája sarkán álló Assisi Szent Ferenc szobor tisztítását vállalta, de a résztvevők kedvet kaptak a súroláshoz, így a Szent István téren elhelyezett alkotásokat is sorra vettük.

Leglátványosabban a Nővérek elnevezésű mészkőszobor szépült meg, az 1946-ban felállított alkotás több évi lerakódástól szabadult meg a kíméletes tisztítás során. A munkához szükséges vizet cégünk tartályautója szolgáltatta, de bevetettük az egyébként a járművek napi ápolásához használt magasnyomású mosóberendezést is.

Fontosnak tartjuk, hogy kivegyük részünket a közvetlen környezetünk természetes vagy épített értékeit megóvó kezdeményezésekből. A  szobortakarítás egy ezeknek a közösségi akcióknak a sorában, 2012-ben több mint 50 köbméternyi illegális hulladékhegyet számoltunk fel önkéntes munkával a nyugati elkerülő melletti vízbázisvédelmi területeken.

2013.04.15.