Tovább a tartalomhoz

Keresés

Duguláselhárítás, csatornavizsgálat

Belső hálózatok tisztítása, duguláselhárítás, hibaelhárítás magasnyomású tisztítójárművel, kamerás vizsgálat

 

Speciális munkagépeinkkel rendelkezésre állunk vállalkozások, családi házak, társasházak, önkormányzatok, telephelyek csatornatisztító és duguláselhárító munkái esetén. Technológiai járműveink professzionális berendezéssel, nagynyomású tisztítóval távolítják el a szennyeződéseket.
A sikeres hálózattisztítás, duguláselhárítás feltétele: legalább 110 milliméter átmérőjű vezeték, a csatorna szilárd burkolatú úton megközelíthető legyen. (A technológiai autók méretüknél és tömegüknél fogva csak megfelelő szilárdságú útburkolaton tudják megközelíteni a csatornát.) Társaságunk nem vállalja az épületen belüli, épületgépészeti jellegű csatornák átöblítését, illetve veszélyes hulladéknak minősülő anyagok csatornából való eltávolítását.

Társaságunk térítés ellenében vállalja belső hálózatok kamerás vizsgálatát is, 80-200 mm vezetékátmérő között. A tisztítóaknából vagy tisztítóidomból végzett kamerás csatornavizsgáló rendszerrel bontás nélkül lehet megállapítani az adott meghibásodás okát.

 

Megkeresését diszpécserszolgálatunk rögzíti, a munkát a helyszín és a megoldandó probléma ismeretében tudjuk elvégezni. 24 órás ügyeleti szolgálatunk szükség esetén hétvégén és ünnepnapon is elhárítja a hibát.
A Pécs közigazgatási határán belül elvégzett szolgáltatás díját a hatályos Egységárgyűjtemény tartalmazza, a közigazgatási határon kívüli helyszín esetén egyedi ajánlat kérhető az uszi@tettyeforrashaz.hu címen.

Díjszabás: Egységárgyűjtemény

A tisztítás megrendelhető:

 

Telefonon
+36 72 421 799
hétfő-vasárnap: 0.00-24.00

 

 

Írásban
uszi@tettyeforrashaz.hu
postacím: 7602 Pécs, Pf. 33

 

Hogyan előzhető meg a dugulás? Mi nem kerülhet a csatornába?

Szabálytalan bekötés, rossz illesztés, vagy a visszacsapó szelep hiánya mellett elöntéshez, meghibásodáshoz vezethet a nem megfelelő csatornahasználat is.

A dugulások többsége elkerülhető lenne, ha nem engednénk olajat, zsírt tartalmazó hulladékot a csatornába, és a vécépapíron kívül semmi mást nem bíznánk a szennyvízhálózat gondjaira. A konyhai zsiradék mellett – amely a cső falára rakódva leszűkíti a vezetéket – a legnagyobb problémát a nedvestörlők és higiéniai termékek jelentik: nem foszlanak szét és összetömörülve, rongycsomóként komoly fennakadást okoznak a csatornában. A szennyvízhálózatba ezért csak olyan folyékony hulladék kerülhet, ami a víz felhasználása során keletkezik mosogatáskor, mosáskor, fürdéskor, takarításkor; a vécén pedig csak azt lehet lehúzni, ami ott születik.

Nem kerülhet a lefolyóba:

  • A szilárd anyagok üzemzavart okoznak, elzárják a víz útját, tönkreteszik a központi és házi szennyvízátemelőkben lévő szivattyúkat. A csatornahálózat nem alkalmas szilárd vagy nehezen oldódó hulladékok eltüntetésére, ezért nem kerülhet bele: építési törmelék, homok, kavics, fa, fémkupak, műanyagflakon, csont, gyümölcsmag, szárnyasok tollazata, macskaalom, kisállatok teteme, ruhanemű, játék, eldobható pelenka, tisztasági és egészségügyi betét, nedves törlőkendő, ételmaradék, zsír, olaj.
  • A veszélyes, mérgező anyagok veszélyt jelentenek a vezetékekre, a szennyvíztisztító telepen dolgozókra és elpusztíthatják a szennyvizet tisztító mikroorganizmusakat is, így csökken a tisztítás hatékonysága. Szigorúan tilos a csatornába juttatni: benzin, festék, oldószer, vegyszer, gyógyszer, növényvédő szerek, nehézfém tartalmú folyadék.
  • A rendszer túlterhelését okozhatják, ezért nem kerülhetnek a csatornába: csapadékvíz, belvíz, talajvíz.

Kérjük, figyeljen rá, mi kerül a lefolyóba! Köszönjük együttműködését!