Tovább a tartalomhoz

Keresés

Rólunk

A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. a dél-dunántúli régió meghatározó tudásbázisa és piaci szereplője a vízszolgáltatás és szennyvíztisztítás területén. Az egyik legfelelősségteljesebb közösségi szolgáltatást ellátó gazdasági társaságként Pécs város szerves része, kiemelt munkaadója, a közösségekkel szorosan együttműködő biztos pontja.  Fő feladatunkként Pécs és 14 környékbeli település lakóit látjuk el egészséges, biztonságos, a magyar és uniós előírásoknak egyaránt megfelelő ivóvízzel: kiváló minőségű, nagyobbrészt felszín alatti (tortyogói, pellédi, tettyei) vízbázisból származó I. és II. osztályú réteg- és I. osztályú karsztvizet juttatunk el az otthonokba, intézményekbe, ezt egészítjük ki a társszolgáltatóktól átvett, parti szűrésű kutakból termelt ivóvízzel. 
Társaságunk ivóvíztermelő kapacitása naponta 29.500 m3, tevékenységeink során kiemelt figyelmet fordítunk vízbázisainkra, a vízkészletek fejlesztésére.

Másrészt társaságunk gondoskodik a pécsi háztartásokban, iparban és 12 Pécs környéki településen naponta keletkező 25 ezer köbméternyi szennyvíz elvezetéséről és kezeléséről, valamint a pécsi lakossági folyékony hulladék begyűjtéséről, ártalmatlanításáról. A régió egyik legkorszerűbb és legnagyobb szennyvíztisztító-telepét üzemeltetve a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. elkötelezett a fenntartható, környezetbarát szennyvízkezelés mellett: a tisztítás során keletkező szennyvíziszapból biogázt, majd zöld energiát termelünk.

Összesen 1540 kilométernyi víz- és szennyvízhálózatot felügyelünk és gondozunk minden egyes nap. Három sérülékeny vízbázist üzemeltetünk (amely közül kettőn is áthalad a város vízfolyása, a Pécsi Víz).
A zavartalan működés és biztonság érdekében folyamatos, 24 órás diszpécserszolgálatot, hibaelhárítást tartunk fenn.

 

szolgáltatás 130 éve
Pécs + 18 település
300 szakember
1540 kilométernyi vezetékhálózat

 

8,3 millió m3 szolgáltatott ivóvíz évente
8,6 millió m3 fogadott és kezelt szennyvíz évente
5 millió kWh/év biogázból termelt zöld áram

 

3 vízbázis, 50 kút
7 nyomászóna
5200 hibajavítás/év
107 000 mérési pont

Szolgáltatási területünk

Az általunk szolgáltatott ivóvíz minősége minden szempontból megfelel az egészségügyi normáknak, a magyar és az egyre szigorodó európai uniós előírásoknak egyaránt. A vízellátás teljes menetét folyamatos minőség-ellenőrzés kíséri: kiterjedt figyelőkút-rendszer és 24 órás diszpécserszolgálat őrzi a biztonságot, a kitermelt és szolgáltatott vizet (a kutaknál, gépházakban, vízelosztó helyeken) több mint százféle paraméterre elemzik szakembereink akkreditált laboratóriumunkban. A kiemelten fontos vezetékeken rendszeresen hálózatmosást végzünk, speciális szivacslövedékeket végigküldve a vezetékeken, megtisztítjuk a csövek belső falát.
A mindennapi munka mellett társaságunk számos projektet, fejlesztést valósított meg, amelyek hosszú időre biztosítják a szolgáltatás folyamatosságát, biztonságát. (Felújításokról szóló híreink.)

Tulajdonosaink

A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt.-t Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata alapította 2009 októberében. Társaságunk Pécs város és további 18 település önkormányzatának 100 százalékos tulajdonában áll. Alaptevékenységeink: víztermelés, vízelosztás, szennyvízgyűjtő hálózat üzemeltetése, szennyvízkezelés- és tisztítás.

Pécs aktív szereplője

Pécs város egyik legnagyobb foglalkoztatójaként 300 főnek biztosítunk folyamatos munkát.

A mindennapi szolgáltatásokon túl is aktívan szerepet vállalunk Pécs város életében, és arra törekszünk, hogy visszaforgassuk a javakat azon közösségeknek, amelyek számára szolgáltatásainkat kínáljuk. Így például ivókutak adományozásával és kiépítésével az elmúlt években összesen 17 iskolai, közösségi helyszínen biztosítottunk kulturált lehetőséget a kiváló pécsi csapvíz fogyasztásra. Minden évben számos rendezvényen találkozhatnak vízosztó pultjainkkal, foglalkoztató sátrunkkal az érdeklődők, a legforróbb napokon rendre permetkapukkal és hűsítő csapvízzel frissítjük a városlakókat. Interaktív bemutatótermünkben és a pécsi szennyvíz-tisztító-telepen több száz diák fordul meg és ismerkedik meg az ivóvíz, szennyvízszolgáltatás érdekességeivel, hátterével.

Meghatározó tudásbázis a régióban

A magasan kvalifikált munkaerő foglalkoztatásában élen járva az elmúlt évtizedekben jelentős tapasztalatokat halmoztunk fel a víziközművek üzemeltetése, az ivóvízellátás, vízbázisvédelem és vízminőség, valamint a szennyvízkezelés területén. Tudásunkat át is adjuk: kiemelkedő mérnöki háttérrel rendelkezve a mérnökoktatás egyik képzőközpontjaként gyakornoki programmal, duális képzéssel, diákmunka-lehetőség biztosításával járulunk hozzá a jövő szakembereinek képzéséhez.