Tovább a tartalomhoz

Keresés

Vízminőség

A pécsi csapvizet 130 éve házhoz kapják a város lakói, fogyasztása biztonságos (ezt folyamatos, kontrollált laborvizsgálatok garantálják), egészséges (minden benne van, ami a szervezetnek szükséges, de semmiből sincs benne több a kelleténél). A csapvíz csomagolásmentes, környezetbarát termék és olcsó (1 forintnál kevesebbe kerül literje).

A TETTYE FORRÁSHÁZ szolgáltatási területén kizárólag biztonságos, az összes szigorú előírásnak megfelelő ivóvíz kerül a vezetékekbe.
Laboratóriumunkban évi 16 ezer laborvizsgálatot végzünk, hogy megbizonyosodjunk róla, mindig biztonságos és nemzetközi összehasonlításban is kiváló minőségű vizet juttatunk el Önhöz. Az ivóvíz minőségét a népegészségügyi hatóság laboratóriumában is ellenőrzik.

A pécsiek és a környéken élők szomját legnagyobbrészt felszín alatti vízbázisokból származó ivóvíz oltja három saját vízbázisból: legnagyobb arányban a város határában lévő pellérdi és tortyogói mélyfúrású kutakból termelt kiváló minőségű rétegvíz, emellett a város felett fakadó Tettye-forrás karsztvize kerül a pécsi hálózatba. A saját vízmennyiséget a Dunántúli Regionális Vízműtől átvett ivóvíz egészíti ki.

 Hogyan kerül az értékes Tettye-forrás vize a poharakba? Pillantson be a tettyei forrásvíz útjába, a karsztaknába és a forrásházba kis videónkban.

 

Milyen az én csapvizem?

Nézzen bele az Ön városrészének laborvizsgálati eredményeibe.

>>

 

Gyakori kérdések, válaszok

Van-e ólomvezeték Pécsen? Miért látjuk néha fehérnek a csapból kiengedett vizet?
A klórról.

>>

 

Vízminőségvizsgálat megrendelése

Akkreditált laboratóriumunkban egyedi megrendelésre is végzünk ivóvízvizsgálatokat (például kútvíz-, vagy használatbavételi engedélyhez szükséges vizsgálat). Keressen minket bizalommal!

>>

 

Töltsd újra! vízlelőhelyek és hidratáló állomások térképe

Ha megszomjazna, töltse újra kulacsát Pécsen! A város számos ivókútja és közkútja kínál friss, biztonságos csapvizet.

csobogó, ivókút, közkút permetkapu