Tovább a tartalomhoz

Keresés

Ismételtek munkatársaink: II. helyen végzett csapatunk az Extrém Grillbajnokságon

A II. Pécsi Fűszerünnep programsorozat részeként az elmúlt hétvégén zajlott a III. Pécsi Extrém Grill-bajnokság, ahol helyi szolgáltatók, gazdasági társaságok, városi cégek (pl. a Pécsi Tudományegyetem, az OTP Bank, a Szigetvári Takarékszövetkezet, a Hőerőmű, a Tüke Busz, a BIOKOM és a Pécs Holding) mérték össze grilltudásukat.

Az extrém grill viadalon az induló csapatok kreativitásukkal megmutatták Pécs gasztronómiai sokféleségét, egyediségét. A cél az volt, hogy helyi, friss alapanyagokból pécsi zöldfűszerekkel megbolondított ételkülönlegességek készüljenek. Az extrémitás kibontakozhatott az alapanyag vonatkozásában, a receptúrában, a grillező eszköz megválasztásában, vagy akár a tálalásban is. Így például a BIOKOM csapata konténerben készített el sültjét.

Társaságunk grill csapata szerény eszközökkel és grillezési tudással, de merész tervekkel úgy gondolta, hogy a hagyományos grill ételek helyett igazi különlegességgel: kacsacombbal és extra fűszerezésű hallal indult a versenyen.

A bátor vállalkozást a helyi gasztrokultúra vezetőiből álló zsűri is ízletesnek és sikeresnek értékelte - társaságunk csapata (a tavalyi III. helyezésen is javítva) a kategória II. helyezését érte el.

Gratulálunk a csapat tagjainak: Kardosné Hódosi Andreának, Amigya Krisztinának és Szabó Sándorné Bettinek!

2013.05.15.