Tovább a tartalomhoz

Keresés

Öblítik a tortyogói fővezetéket, vízzavarosodás várható Pécsett

A Tettye Forrásház Zrt. tájékoztatja a lakosságot, hogy a zavartalan és kiegyensúlyozott ivóvízellátás érdekében 2013. október 16-tól hálózatöblítési és -tisztítási munkálatokat végez Pécsett a 300 mm átmérőjű tortyogói távvezetéken. A mostani munkával szakembereink a júliusban végzett tisztítást folytatják ugyanazon a vezetéken: akkor 820, most 2380 méter hosszan halad át szivacslövedék, amely az vízből egy idő után kiváló, egyébként ártalmatlan összetevőket (mint például mész, vas, mangán) távolítja el a csövek belső faláról.

A munkálatok során október 16. és 22. között átmeneti vízzavarosodás és nyomásesés fordulhat elő Pécsett a Fogadó városrész, Rácváros, Kovácstelep, Uránváros, Szigeti városrész, Ispitaalja és a Belváros területén (a Makay - Esztergár Lajos - Mártírok - Vasút - Alsómalom - Felsőmalom - Dr. Majorossy - Mária - Janus Pannonius - Alkotmány - Ifjúság - Tiborc - Pázmány Péter - Platán utcák által határolt területen, továbbá a Süvegdomb és a Csárdakörnyék körzetében). A vízzavarosodás főként a munkálat első és utolsó napjaiban lesz érzékelhető, de rövid időn belül visszaáll a megszokott kiegyensúlyozott vízminőség.
A víz zavarosodását a vezeték felületén keletkezett lerakódások felkavarodása okozza, amely az egészségre nem ártalmas és a víz ülepítésével megszüntethető.

Társaságunk köszöni ügyfelei megértését, türelmét, és azt javasolja, hogy a fenti időszakban fordítsanak fokozott figyelmet vízfelhasználással üzemelő háztartási eszközeikre. Amennyiben a víz zavarosodását észlelik, lehetőség szerint kerüljék a mosó- és mosogatógépek használatát, illetve a gépek beindítása előtt minden esetben ellenőrizzék a vizet.

2013.10.14.