Tovább a tartalomhoz

Keresés

Ismét remekül szerepelt csapatunk a városi grillversenyen!

Hidroglobuszban sült hal és steak, grillezett mandulás sütemény - idén ismét dobogós helyen végzett, a desszert kategóriában pedig legjobb lett társaságunk csapata a Pécsi Extrém Grill-bajnokságon.

A májusi eseményen helyi szolgáltatók, városi cégek és éttermek mutatták be kreativitásukat a városháza előtti sétányon. A hazai alapanyagokból készült és a víz világához kapcsolódó ételek mellett csapatunk víztornyot formázó grillsütője is sikert aratott a sétálók és a helyi gasztrokultúra vezetőiből álló zsűritagok körében. A díjnyertes desszert receptje sem titok, bárki elkészítheti:

Mandulás muffin pisztáciás fagylalttal

Hozzávalók 12 darabhoz: 200 g liszt ● 100 g őrölt mandula ● 200 g barna cukor ● 1 tk sütőpor ● 1 tk szódabikarbóna ● 4 tojás ● 8 ek olvasztott vaj ● 340 g joghurt ● 12 ek méz ● pisztácia a díszítéshez

A fagylalthoz: 150 g cukor 150 g tisztított pisztácia 620 g görög joghurt

Vajazzunk ki egy 12 darabos muffinformát, tegyünk a mélyedésekbe sütőpapírt és csorgassunk mindegyik aljába egy-egy kanál mézet. A vajat, tojást, joghurtot, illetve külön a száraz hozzávalókat keverjük össze egy-egy tálban, majd adjuk egymáshoz és keverjük simára. Töltsük a muffinformákba és 180 fokon süssük 20 percig, amíg a tészta megemelkedik és nem ragad (tűpróba). A kész süteményeket felhasználáskor tegyük pár percre a grillsütő rácsára, amíg szép színt kapnak és átmelegszenek, végül locsoljuk meg tetejüket mézzel és hintsük meg durvára vágott pisztáciával.

Kínáljunk mellé pisztáciás fagylaltot: késes robotgépben vagy aprítóban őröljük finomra a pisztáciát a cukorral, majd egy tálban keverjük össze a joghurttal, amíg a cukor fel nem oldódik. Dobozba téve fagyasszuk legalább 6 órán át.

2014.05.14.