Tovább a tartalomhoz

Keresés

Vizes város - Töltsd újra! a Fényfesztiválon

A csaknem 100.000 látogatót vonzó rendezvényen friss vízzel vártuk a fesztiválozókat a Fény útja Kossuth téri helyszínén, emellett vizes teszttel irányítottuk rá a figyelmet a víz, azon belül a vezetékes víz, a pécsi csapvíz és a víziközmű-szolgáltatás értékeire, fontosságára.

Kék fénybe öltöztetett sátrunk a francia Water Graffiti projekt mellett kapott helyet. A szomszédság nem volt véletlen: a „víz-festékkel” fényre gyújtható, több méter hosszú ledfal (fotók: itt és itt) működéséhez szükséges vizet a Fényfesztiválon a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. biztosította. 

A tesztfeladatok és a látogatókkal folytatott beszélgetések célja annak tudatosítása volt: a vezetékes ivóvíz fogyasztása az egyetlen fenntartható alternatíva; az értékén kezelendő pécsi ivóvíz biztonságos, minősége kiváló, legnagyobbrészt földalatti vízbázisokból származik.

A Vizes város - Töltsd újra! tesztek elkészítése a KEHOP-2.1.7-19-2019-00003 azonosító számú, "Vizes város - tudatos víz- és csatornahasználat" pályázat keretében valósult meg. Az eseményen készült fotók ide kattintva érhetők el.

 

2022.07.13.