Tovább a tartalomhoz

Keresés

Nézz a lábad alá! aknafedlap fotópályázat

Kerek? Szögletes? Festett? A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. aknafedlap fotópályázatot hirdet a KEHOP-2.1.7-19-2019-00003 azonosítószámú „Vizes Város – Tudatos víz- és csatornahasználat” pályázat keretében.

Minden nap elsétálunk mellettük az utcán, de a legtöbbször észre sem vesszük őket. Pedig a csatornafedlapok létfontosságú részei annak a rendszernek, ami elhozza az ivóvizet otthonainkba, és elvezeti a használt vizet: a lábunk alatt, a föld mélyén futó szerelvény- és vezetékhálózat ablakai.

A fedlapok elsődleges szerepe, hogy meghibásodás vagy karbantartás esetén hozzáférést biztosítsanak a föld alatti közműhálózathoz. Az aknákra helyezett takarók hosszú évtizedekig helytállnak, védik az alattuk futó vezetékek épségét és a járókelőket is megóvják a balesetektől.

A fedlapokon látható ábrák, feliratok elárulják a borítók pontos szerepét, az alattuk futó hálózat nevét, jellegét. A minták elsődleges szerepe a tájékoztatás, ennél azonban több lehetőséget rejt magában egy fémtakaró: díszítheti az utcaképet, ahogy ezt a világon számos helyen elterjedt, egyedi kialakítású, sajátos mintákkal, művészi igénnyel megfestett fedlapok példája bizonyítja. Párizs, vagy Prága utcáin történelmi jelenetek és ismert tájképek köszönnek vissza az aknatetőkről.  Japánban 95 százalékban egyedi festésű fedlapok borítják az utcákat, páratlanul gazdag mintákkal színesítve a városlakók környezetét. 

A város nevével, egyedi mintával ellátott míves csatornafedőkkel Pécsen is találkozhatnak a járókelők. A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. szolgáltatási területén összesen 20 ezer fedlap őrzi a közműveket.

Fedlapfotókkal csatornaszörnyes ajándékokért

Várjuk a Pécsen és környékén, belföldi vagy külföldi séták, utazások során észrevett fedlapokról készült fotókat a kommunikacio@tettyeforrashaz.hu címre június 11-ig. A lefotózott fedlap helyét is megjelölő pályázók között 10 darab csatornaszörny emblémás pólót, ajándékcsomagot sorsolunk ki, a legszebb fedlapmintákból pedig póló készül! A fotókból készült összeállítást honlapunkon és Facebook oldalunkon közzétesszük.

 

Pályázat beküldése: A pályázatokat maximum 10 MB méretű digitális fotóként kérjük elküldeni a fenti e-mail címre. Az e-mail szövege tartalmazza a fotó készítésének helyszínét, a készítő nevét, életkorát, értesítési e-mail címét és telefonszámát. A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. Adatkezelési tájékoztatója a https://www.tettyeforrashaz.hu/adatkezelesi-tajekoztatok oldalon érhető el.

A pályázók alkotásuk beküldésével hozzájárulnak, hogy a kiíró a pályázatban szereplő képanyagot részben, vagy egészben, külön díjazás nélkül nyilvánosan felhasználja honlapján, a sajtóban, illetve egyéb kommunikációs felületen. A pályáztató korlátozás nélküli felhasználási jogot szerez a pályaműveken. A pályázók kijelentik, hogy alkotásuk eredeti, önálló fotó és szerzői jogokat nem sért.

Beküldés határideje: 2023. június 11.

Díjazás: A pályázók közül 10 kisorsolt pályázó a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. által felajánlott ajándékcsomagban részesül, amely az alábbiakból áll: 1 db Csatornaszörny logóval ellátott rövidujjú póló, 1 db feltekerhető műanyagkulacs, 4 db Csatornaszörny logóval ellátott matrica. A kisorsolt pályázókat 2023. június 16-ig tájékoztatjuk a nyereményről és a nyeremény átvételének módjáról.

Résztvevők köre: A pályázatban igen, de a sorsolásban nem vehetnek részt a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. jelenlegi dolgozói és azok közeli hozzátartozói.

 

2023.05.30.