Tovább a tartalomhoz

Keresés

Töltsd újra! - Zöld ivókúttal gyarapodott a Babits a zöldnapon

Újabb iskolában kapott értékéhez méltó környezetet a pécsi csapvíz – a környezetvédelem világnapján, június 5-én díszes Zsolnay-ivókutat avattunk a PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnáziumában.

A PTE Zöld Egyetem Program emblémájának színeivel megegyező, zöld-fehér kerámia ivókutat a gimnázium udvarán, egy nagy platánfa árnyékában helyeztük el a lepkekert mellett.

Ez már a 17. közösségi helyszín, ahol társaságunk támogatásával épült ki ivókút, tiszta, kulturált körülményeket teremtve a kiváló minőségű – Tettye-karsztból, pellérdi és tortyogói mélyfúrású kutakból származó – szomjoltó fogyasztásához.

Az ivókutat a „Vizes Város – Tudatos víz- és csatornahasználat” (KEHOP-2.1.7-19-2019-00003) projekt részeként megvalósuló Töltsd újra! kampány keretében helyeztük el az iskolában – ráirányítva a figyelmet a már 131 éve házhoz szállított vezetékes víz értékére, fontosságára. A cél, hogy minél több helyen legyen lehetőségük palackjuk, poharaik újratöltésével vezetékes vizet fogyasztani a szomjukat oltani vágyóknak. A kampány következő állomásaként a PTE Műszaki és Informatikai Karán alakítjuk ki a következő Zsolnay-ivókutat.

 
 
2023.06.07.