Tovább a tartalomhoz

Keresés

Vizes és szennyvizes munkák húsvét előtt, húsvét után

Az ünnepek előtt és után is több ponton dolgoznak a szakemberek a pécsi ivóvíz- és szennyvízhálózaton.

Március 27-én szerdán 9:00 és 13:00 óra között szakembereink egy nem használt bekötővezetéket szerelnek ki a városi ivóvízhálózatból a pécsi Palatinus szállónál. A munkálat ideje alatt vízhiányra, vízzavarosodásra kell számítani a Kazinczy utcában, valamint a Király utca Városháza köz – Kazinczy utca közti szakaszán. A munkálat teljes szélességű lezárást igényel a Király utca 5. előtt, így a fenti időszakban a Király utca Városház köz – Kazinczy utca közti szakasza autóval nem lesz járható, csak a gyalogos közlekedés biztosított. (A Széchenyi tér felől behajtó járművek a forgalomkorlátozást a Városház közön áthaladva, a Perczel Miklós utca felé tudják kikerülni; a Színház tér szintén a Perczel utca felől, a Kazinczy utcán át lesz megközelíthető.)

A szakemberek ugyanezen a napon (márc. 27-én) 12:00 és 14:00 óra között oltóvízhozamot mérnek a Szigeti út 92. és Stadion utca 2. előtt álló tűzcsapokon. A megváltozott vízirány miatt aznap vízzavarosodás, nyomáscsökkenés fordulhat elő főként a Szigeti úton és a környező utcákban, emellett a Tiborc utca–Kürt utca–Tüzér utca–Nendtvich Andor út–Páfrány utca által határolt területen.

A mérési pontoknál a mérés idején útszűkületre kell számítani, emellett vízfolyás jelenhet meg az úttesten, járdán, amely a munkálatok velejárója, nem meghibásodásból ered. A szolgáltató javasolja, hogy az érintett területen élők a mosógépek, mosogatógépek bekapcsolása előtt ellenőrizzék a vizet ebben az időszakban. A munkálatot követően a kiegyensúlyozott vízminőség rövid időn belül visszaáll.

Társaságunk rendszeresen, tervszerűen tisztítja a szennyvízhálózatot és az átemelőket a meghibásodások, szennyvízdugulások megelőzése érdekében. Húsvét után, április 2-5. között szakembereink a Szabadság utca alatt futó szennyvízhálózat mosását végzik, minden nap délelőtt 9 órától. A megtisztított hálózatot április 8-án hétfőn 9:00 és 14:00 óra között kamerás autóval is átvizsgálják, a speciális technológiai jármű egy-egy szakaszon átmenetileg akadályozhatja a Szabadság utca forgalmát.

Köszönjük ügyfeleink megértését és türelmét, amellyel hozzájárulnak a munkálatok sikeres megvalósulásához!

2024.03.25.