Tovább a tartalomhoz

Keresés

Soron kívüli vízóra-leolvasás, új szerződések

Pécs város önkormányzatának döntése alapján 2009 októberétől társaságunk, a Tettye Forrásház Zrt. látja el ivóvízzel Önöket, Pécs városát, gondoskodik a szennyvíz kezeléséről, valamint biztosítja a hálózat zavartalan működését. Mindent megteszünk azért, hogy Ön minél gyorsabban tisztázott, korrekt és egyértelmű elszámolással rendelkezzen, és a szolgáltató váltás a lehető legkisebb kellemetlenséggel járjon az Ön számára. Ehhez első lépésként adatpontosításra és a vízmérők leolvasására van szükség

Soron kívüli vízóra-leolvasás novembertől

A pontos elszámolás a jó kapcsolat alapja. Ehhez fontos, hogy két mért adat álljon rendelkezésünkre az Ön fogyasztásáról. Ezért két alkalommal soron kívüli vízmérő leolvasást tartunk: igazolvánnyal ellátott munkatársaink november-december (majd várhatóan január-február) folyamán a város valamennyi fogyasztási helyét felkeresik, így Önhöz is bekopogtatnak, hogy közösen rögzítsék vízmérője állását.
A leolvasások időpontjait úgy terveztük, hogy minél kevésbé zavarja ügyfeleink napirendjét, a gyorsaság érdekében azonban előfordulhat, hogy egyes fogyasztási helyeket a megszokottól eltérő időszakban, pl. hétvégén keresnek fel szakembereink.

Ha Ön igényt tart rá, a minél gyorsabb elszámolás érdekében ügyfélszolgálati irodánkban a Pécsi Vízmű által kibocsátott utolsó elszámoló számla bemutatásával személyesen bejelentheti utolsó rögzített és számlázott mlrőállását. Ebben az esetben nincs szükség a második, soron kívüli leolvasásra. (Társasházak esetében a közös képviselőket kértük fel az együttműködésre.)

Új szolgáltatási szerződések

Már postáztuk Önnek új szolgáltatási szerződésünket, melynek megkötését mind a Tettye Forrásház, mind az Ön számára Kormányrendelet teszi kötelezővé.
Kérjük, olvassa át figyelmesen a dokumentumot, töltse ki a hiányzó adatokat, majd a szerződés egy aláírt példányát a mellékelt díjmentes válaszborítékban juttassa vissza címünkre. Fontos, hogy ha eltérést tapasztal adataiban, a helyes adatot a változásközlő lapon jelezze felénk! Ez biztosítja a pontos nyilvántartást, amely közös érdekünk.

Kapcsolódó fogyasztói kérdések:

  • Ki gondoskodik a pécsiek ivóvizéről és a szennyvízkezelésről? A Tettye Forrásház.
    A lakosság egészséges ivóvízzel való ellátása az önkormányzatok feladata. A pécsi önkormányzat októbertől a Tettye Forrásház Zrt.-t bízta meg a szolgáltatással. Bár az önkormányzat és a korábbi szolgáltató között még rendezni kell egyes kérdéseket, ez nincs hatással a vízszolgáltató kilétére. Az önkormányzat döntése végleges: a Tettye Forrásház az egyetlen vízszolgáltató, jelenleg és a jövőben is.
  • Kinek kell vízdíjat fizetni októbertől? A Tettye Forrásháznak.
    Októbertől az illetékes hatóság a Tettye Forrásház Zrt.-t hatalmazta fel a szolgáltatásra, a társaság feladatát azóta maradéktalanul ellátja: biztosítja az ivóvizet, az elvezetett szennyvíz kezelését és a hibaelhárítást. Az elvégzett szolgáltatásról számlát bocsát ki, amelyet befizetve a fogyasztók megfizetik az igénybe vett szolgáltatás ellenértékét.
  • Kivel állnak a fogyasztók szolgáltatási jogviszonyban? A Tettye Forrásházzal.
    Közüzemi szolgáltatás esetén (ilyen a vízszolgáltatás is), a szolgáltatás igénybevételekor – tehát amikor megnyitjuk a csapot – létrejön a szerződés az adott szolgáltatóval. Vagyis a pécsi fogyasztók a Tettye Forrásházzal állnak szolgáltatási jogviszonyban – ennek írásban való megerősítését szolgálják a postázott szerződések.
  • Fel kell-e mondani a régi szerződést? Nem.
    Mivel az önkormányzat felmondta az üzemeltetési szerződést a Pécsi Vízmű Zrt.-vel, felhatalmazás és jogosultság hiányában az előző szolgáltató számára októbertől lehetetlenné vált a korábbi fogyasztói szolgáltatási szerződésekben rögzített kötelezettségek teljesítése. Ezáltal a Pécsi Vízmű Zrt.-vel megkötött fogyasztói szolgáltatási szerződések automatikusan megszűntek.
2009.12.06.