Tovább a tartalomhoz

Keresés

Csőtörés a Hegyalja utcában

A Hegyalja utca 84. előtt délelőtt 10 órakor tört el egy 300 mm átmérőjű töltővezeték. A Tettye Forrásház Zrt. szakemberei azonnal a helyszínre siettek, a bejelentést követően mintegy fél órával kizárták a sérült vezetékszakaszt, és a tűzoltósággal, valamint a katasztrófavédelem szakembereivel közösen megkezdték a hibaelhárítást. A szolgáltató vezérigazgatója, Winkler Tamás a helyszínen tájékozódott a munkálatokról.

A meghibásodás nem okozott fennakadást a vízszolgáltatásban, a kiáramló víz azonban a partoldalról jelentős mennyiségű földet és követ hordott az alsóbb (Vince, Kisboldogasszony) utcákra. Egy alámosott, telefonvezetékre dőlt fát pedig a tűzoltóknak kellett eltávolítaniuk. A helyreállítási munkálatok miatt a Hegyalja utcát a 86-os számtól teljes szélességében lezárták, így az zsákutca lett.

A Tettye Forrásház Zrt. munkatársai még a mai napon befejezik a törmelék eltakarítását és szerdáig a vezeték ideiglenes helyreállítását is. Az út és a rézsű végleges javítása azonban speciális technológiát igényel, amelyre a szakemberek a Pécs Holding Zrt.-vel közösen találnak mielőbbi megoldást.

A Tettye Forrásház Zrt. köszöni a tűzoltók és a katasztrófavédelem segítségét, és a kellemetlenségért elnézést kérve köszöni a lakosság megértését, türelmét.

Fotók a helyszínről

2010.01.05.