Tovább a tartalomhoz

Keresés

Egy korty Pécs

Tettye Forrás Víz és Szódavíz néven pécsi forrásvíz palackozásába kezd a Tettye Forrásház Zrt. Pécs saját vizét egyelőre csak a városi intézményekbe szállítja majd társaságunk, a tervek szerint azonban ősztől kereskedelmi forgalomban is kapható lesz a természet pécsi ajándéka.

IDŐTÁLLÓ TISZTASÁG

A Tettye bőségesen fakadó karsztforrása évszázadok óta kiváló minőségű ivóvízzel látja el a környéken élőket, száraz, nyári időszakokban is hűs vízzel szolgált, csobogó patakjánál malmok zakatoltak. 1892 óta Pécs vízhálózatába vezetve a város lakói is élvezhetik a hegy kincsét. A tettyei vizet az 1910-es évektől csaknem 40 esztendőn át palackozták. A „Pécsi Tettyei Kristály-tiszta Üdítő és Borvíz" néven forgalmazott, szénsavval telített frissítő minden fűszer- és csemegeüzletben kapható volt, a Pécsi Tettye Forrásvíz vállalat míves palackjai nem hiányozhattak a pécsi otthonok és vendéglők asztalairól.

A MECSEK GYÖNGYE

A Tettye Forrás Víz és Szódavíz útja a Mecsek lankáira hulló esőcseppek formájában indul. Minden egyes vízcsepp hosszú utat tesz meg a hegy belsejében: átszűrődve a természet adta mészkőüregeken és a szűk sziklarepedéseken, magába oldja a kőzetek évezredek alatt felgyűlt ásványi anyagait, és értékes kalciummal, magnéziummal gazdagodik, mielőtt palackba kerül.

EGY KORTY PÉCS

Az évszázados hagyományt felélesztve hozza el most a Tettye Forrásház a Mecsek szívében gyűjtött vizet, melynek harmonikus ízét a benne túlsúlyban lévő hidrogén-karbonát, kalcium és magnézium ionok kedvező aránya adja. Hogy természetes frissessége megőrizhető legyen, a vizet szigorú minőségi ellenőrzéssel kísért rendszerben palackozzák. Így teszik elérhetővé mindenki asztalán a természet pécsi ajándékát, csendes és szénsavval dúsított formában, fél literes kiszerelésben.

Pécs múltjának pezsgése, az éltető esők ereje, a termékeny völgy hangulata mind benne rejlik a Tettye Forrás Víz és Szódavíz palackjaiban.

Képgaléria

 

 

2010.03.30.