Tovább a tartalomhoz

Keresés

Fűkaszák, gereblyék, talicskák szombaton a Balokányban - tegyük közösen újra élhetővé a ligetet!

Önkéntes kertészeti munka keretében teszik újra használhatóvá szombaton civilek a Balokány Ligetet. A figyelemreméltó kezdeményezést a Tettye Forrásház Zrt. is segíti: az önkéntesek a helyszínen osztott Tettye Forrás Vízzel és Szódavízzel frissíthetik magukat munka közben.

Június 18-án 39 helyi civil szervezet hívta életre a Pécsi Civil Nap hagyományát, melyet e hét szombaton, azaz június 26-án rendeznek meg első alkalommal a Balokány Ligetben. A családi programok mellett szakszerű önkéntes munkával szeretnék segíteni a park rendbe tételét a lakossággal, lakóközösségekkel összefogva. A szombati rendezvényen minden Balokány Liget iránt érdeklődőt szeretettel látnak, a gyermekes családokat pedig többféle apró foglalkozással szórakoztatják.
Egy rögtönzött kiállítás keretében Balokány Ligettel kapcsolatos régi családi fotókat is bemutatnak, így a szervezők azt kérik, a pléd és a piknikkosár mellett az ilyen tárgyú fotók se maradjanak otthon!

Hol jelentkezhetünk önkéntesnek?

A Misina Természet- és Állatvédő Egyesület a +36 (20) 5515-579 telefonszámon, vagy a misina@t-online.hu email címen várja a jelentkezéseket.
Az önkéntesektől azt kérik, hogy a park rendbetétele érdekében a munkaruházaton felül hozzanak magukkal fűnyíráshoz, cserjeirtáshoz, kertészeti munkához, egyéb kerti - karbantartó, bontó, tisztító - tevékenységekhez alkalmas szerszámokat (pl. fűkasza, fűrész, kés, gereblye, talicska, zsákok) és hozzájuk illő védőfelszereléseket (pl. kesztyű, szemüveg, zárt cipő). Áramellátásra sajnos nem lesz lehetőség, ezért feszültségforrást igénylő szerszámokat nem érdemes vinni.

Szombaton 10.00 és 13.00 óra között szeretettel várunk mindenkit, aki kedvet érez egy közös kertészkedéshez, vagy csak szép emlékek kötik a Balokány Ligethez, és tenne azért, hogy Pécs egykor szebb napokat élt emblematikus helye újra élhető legyen!

2010.06.24.