Tovább a tartalomhoz

Keresés

ISPA/KA házi szennyvízátemelők tulajdonosai figyelmébe

Felhívjuk az ISPA/KA beruházás keretében kiépített házi szennyvízátemelők tulajdonosainak figyelmét, hogy 2011. január 1-jétől módosul a berendezések hibaelhárítása: a házi átemelők javítása és karbantartása az érintett ingatlantulajdonosok költségére történik.

Igény esetén a Tettye Forrásház Zrt. változatlanul segítséget nyújt ügyfeleinek abban, hogy a hiba elhárítása mielőbb megtörténjen: 24 órás diszpécserszolgálatunk (72/421-799; 72/421-700 1-es menüpont) a hét minden napján rendelkezésre álló vállalkozást ajánlhat, amely gyorsan és szakszerűen gondoskodik a meghibásodott házi szennyvízátemelő javításáról.

A házi átemelők rendeltetése, hogy a háztartásokban keletkező kommunális szennyvizet a mélyebben fekvő területekről a szennyvízelvezető hálózatba továbbítsák. A berendezések megfelelő működéséről, állapotáról a tulajdonosoknak kell gondoskodniuk. A meghibásodások legnagyobb része a nem rendeltetésszerű használatra vezethető vissza. Ezek nem csak kellemetlenséget jelentenek a tulajdonosnak, de a javítás költsége is magas lehet. A megbízható és biztonságos üzemeltetés érdekében ezért kérjük ügyfeleinket, tartsák be a következőket:

  • A működtetés során vegyék figyelembe a házi átemelő használati utasításában foglaltakat!
  • Kérjük, ne juttassanak a szennyvízelvezető-rendszerbe dugulást kiváltható szilárd vagy nehezen oldódó hulladékot: így például textil és eldobható pelenkát, baba-törlőkendőt, tisztasági és intim betétet, fültisztító pálcikát, rongyot, játékot, konzervdobozt, csontot, műanyagflakont!
  • A szennyvízhálózatba tilos bevezetni csapadékvizet és környezetre veszélyes anyagokat, továbbá minden olyan folyékony hulladékot, ami nem a víz felhasználása során keletkezett: így például vegyszereket, növényvédőszereket, szerves oldószereket, ásványolaj származékokat, tömény savakat, lúgokat!

Köszönjük ügyfeleink gondos és figyelmes hozzáállását!

2010.12.27.