Tovább a tartalomhoz

Keresés

Szikvíz relikviák, míves palackok kiállítása

Szóda. Hangulat, történelem. Hétköznapjaink része az elmúlt csaknem kétszáz évben. A szegények üdítője, de nem maradhatott el az urak asztaláról sem. Hűsít tikkasztó nyári napokon, borral vegyítve neki panaszoljuk fájdalmainkat, vele vígadunk. Használjuk főzéshez, tisztításhoz. Egy igazi magyar kultuszital, ami napjainkban mind népszerűbb. 

A szikvízkészítés és fogyasztás legnépszerűbb tárgyi emlékeiből állít össze kiállítást a Tettye Forrásház Zrt. a víz világnapja tiszteletére: díszes palackokból nyílik tárlat március 22-én a pécsi Tudásközpontban.
A tárlat alapját Tibold Zita és Bánffi István magángyűjtők válogatása adja. Szeretnénk azonban, ha a kiállítás valóban egyedivé és pécsi különlegességgé válna, ezért a városlakók segítségét is várjuk

Nézzen körül otthon a padláson, pincében, a nagyszülők emlékei közt, és ássa elő a kamrából a régi szifont, vagy emelje le a szekrény tetejéről a díszes szódásüveget! A kiállításra kölcsönözve mindenki kincsévé teheti tárgyait. Az elismerés mellett jutalomra is számíthat: a legérdekesebb történetet felidéző vagy legszebb darab birtokosait fürdőbelépővel jutalmazzuk az egész évben nyitva tartó siklósi termálfürdő felajánlásában. Iskolai osztályok figyelem! A legtöbb tárgyat behozó osztályt csoportos belépővel ajándékozzuk meg az új siklósi termálfürdőbe!

További információ: 72/421-720; info@tettyeforrashaz.hu
Tárgyak leadása: Civil Közösségek Háza belső udvar (Pécs, Szent István tér 17.), Ökováros-Ökorégió Alapítvány

A felhívás plakátja
További víz világnapi programok Pécsett


A nyereményjátékban nem vehetnek részt a Tettye Forrásház Zrt. munkatársai és családtagjaik. A nyereményjáték 2011. március 21-ig tart. A nyerteseket a Tettye Forrásház Zrt. írásban értesíti.  

2011.03.10.