Tovább a tartalomhoz

Keresés

Mártírok útja

Május utolsó napjaiban kezdődik a pécsi ivóvízhálózat idei egyik legjelentősebb rekonstrukciója: a Tettye Forrásház Zrt. összesen több mint 800 méter hosszan cseréli le a régi gerincvezetéket a Mártírok útján, a Megyeri úttól a Rét utcáig. Az elöregedett PVC cső helyére új, a mechanikai hatásokat jobban viselő KPE (kemény polietilén) vezeték kerül - hosszú időre garantálva ezzel a környék megbízható vízellátását.

Társaságunk valamennyi felújításnál arra törekszik, hogy a munkálatok csak a legszükségesebb mértékben zavarják a lakosság mindennapi életét és a közúti forgalmat, ennek érdekében (ahol a körülmények engedik) előnyben részesítjük a teljes feltárás nélküli csőroppantásos technológiát. A Mártírok úti rekonstrukció adottságai nem teszik lehetővé ezen technológia alkalmazását, így a három ütemben zajló, várhatóan július elejéig tartó munkálatok során a csaknem egy kilométernyi felújítandó gerincvezetéket nyílt árkos technológiával cserélik ki a szakemberek. Ennek következtében útszűkület nehezíti majd a közlekedést a Mártírok útján, az északi oldali sávból két méternyi területet zárnak el a forgalom elől. A munkálatok haladtával szakaszosan lehet munkagödrökre számítani, amely az arra közlekedőktől nagyobb figyelmet igényel.

A május 28-i hétvégén a Mártírok útja Megyeri út és Szilágyi Dezső utca közötti szakaszán vonulnak fel a munkagépek, emiatt a hétvégétől az Ungvár, Vas Gereben, Tompa Mihány és Szilágyi Dezső utcákból nem lehet a Mártírok útját megközelíteni, zsákutcák lesznek várhatóan egészen június végéig.

Elsőként az ideiglenes vízellátó rendszert építik ki a szakemberek, amely a rekonstrukció ideje alatt a továbbiakban biztosítja az ivóvíz-szolgáltatást, a munkálatok során azonban előfordulhat átmeneti vízzavarosodás, nyomásesés vagy vízhiány.

A rekonstrukcióban érintett lakókat szórólapokon és a sajtóban értesítjük a munkálatokról, melyek napi ütemezéséről a diszpécserszolgálat ad felvilágosítást az érdeklődőknek (72/421-700, 72/421-799).

Köszönjük a lakosság megértését és türelmét! 

 Földalatti alagutakban is zajlik a munka                                                                                                                    

A zavartalan és kiegyensúlyozott ellátás érdekében a Tettye Forrásház Zrt. szakemberei az év során folyamatosan dolgoznak a vízhálózat korszerűsítésén. Nemcsak a felszínen: januártól a pécsi Kertváros alatt húzódó közműalagút folyosókban új vízvezetékeket építettek be az elkorrodálódott (gyakran a hálózat kiépítésével egyidős) acél vezetékszakaszok helyére, négy helyszínen összesen mintegy 400 méter hosszan. A vezetékekhez kapcsolódó, elöregedett elzáró szerelvények helyére is új tolózárak kerültek. Ennek eredményeként megbízhatóbbá válik a rendszer működése, amely segít abban, hogy egy esetleges csőtöréskor minél kisebb területet kelljen a vízellátásból kizárni, kevesebb fogyasztót érintsen a vízhiány.
A földalatti, labirintusszerű folyosórendszerben nyáron is folytatódik a fogyasztók számára láthatatlan munka, ezúttal szennyvizes területen: júniustól 110 szennyvíz-bekötővezetéket, leágazásokat és más szerelvényeket újítanak meg a szolgáltató munkatársai.

Az elmúlt évben a Tettye Forrásház Zrt. összesen több mint fél milliárd forintot fordított rekonstrukcióra.

2011.05.26.