Tovább a tartalomhoz

Keresés

Manipulált vízmérők: moratóriumot hirdet a Tettye Forrásház Zrt.

  Átfogó ellenőrzésbe kezdett a Tettye Forrásház Zrt. júniusban, miután a rendszeres mérőcserék során szakembereink manipulált vízmérőkre bukkantak: az átalakított szerkezetek csak a tényleges fogyasztás 30-40%-át mérték. Társaságunk az esedékes cserék során kiszerelt valamennyi bekötési vízmérőt megvizsgálja, emellett rendkívüli ellenőrzéseket is tart, hogy mielőbb kiszűrje a becsületes fogyasztóknak is kárt okozó trükközőket.
 

Amennyiben a mérőcsere során kiszerelt mérőknél a hiteles mérés manipulálására utaló jeleket tapasztalnak, a szakemberek hivatalos jegyzőkönyvet vesznek fel, majd bevizsgáltatják a mérőt. Eddig a kiszerelt mérők mintegy 10%-ánál találtak plomba-, mérőszerkezet sérülést, az esetek jelentős részében szándékosan manipulálták a szerkezeteket.

Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy társaságunk moratóriumot hirdet: azon fogyasztóknak, akik tudnak róla, vagy feltételezik, hogy vízmérőjükkel bármilyen gond lehet (például túl kevés a fogyasztásuk), és azt augusztus 31-ig bejelentik, valamint önként megrendelik a bekötési mérő vizsgálatát, és kiderül, hogy az órát valóban manipulálták, csak a vizsgálat árát és a mérési különbözetet kell megfizetniük. Amennyiben szeptember 1-jétől a fokozott ellenőrzés, vagy a rendes mérőcserék során derül fény szabálytalanságra, minden esetben büntetőfeljelentést tesz társaságunk.
A csalók összességében száz millió forintos nagyságrendben károsítják meg a szolgáltatót, illetve azokat a fogyasztókat, akik tisztességesen fizetnek az igénybe vett szolgáltatásokért.

Figyelem! Az átalakított mérőórákkal visszaélőket, illetve azokat is, akik a mérőket beszerelték, komoly büntetés fenyegeti, akár 3 évi szabadságvesztéssel is sújthatóak. 

Amennyiben Ön is érintett, mielőbb gondoskodjon a jogszabályellenes helyzet megszüntetéséről!
Ügyfélszolgálatunk munkatársai tájékoztatják a vizsgálat várható költségeiről és a költségviselés szabályairól.
 

2011.07.20.