Tovább a tartalomhoz

Keresés

Több évtized munkáját ismerték el

Évtizedek óta a pécsi vízszolgáltatásért dolgozó munkatársakat köszöntött a múlt héten a Tettye Forrásház Zrt. A most elismert huszonnégy kolléga fele több mint húsz éve tevékenykedik a víziközmű szolgáltatásban, de olyan is akad, aki negyvenöt éve végzi munkáját ezen a területen.

Pécs város vízszolgáltatója nem csak a több évtizedes tapasztalatot értékeli, a jövő képzett szakembereire is számít. A fiatal szakemberek részvételének erősítését szem előtt tartva ezért a Tettye Forrásház is bemutatkozott a mostani pályaválasztó, továbbképzési lehetőségeket kereső fiatalokat megszólító Előre-látó" munkaerőpiaci kiállításon november 23-án.

A pécsi Tudásközpontban rendezett információs napon a régió jelentős vállalkozásainak sorában megismertette az érdeklődő középiskolásokat és felsőoktatásban tanuló hallgatókat a vízszolgáltatás feladataival, a cég szakmai elvárásaival és a vízműves hivatás érdekességeivel. A Tettye Forrásház standjánál a műszaki érdeklődésű fiatalok a cég technikai eszközeiből is ízelítőt kaptak, emellett a pécsi vízellátás korabeli emlékeivel is megismerkedhettek. A bemutató legnépszerűbb szereplői a csőgörények voltak, a vízvezetékek belső tisztítására használt szivacslövedékek legnagyobb példányai ülőalkalmatosságként is jól szerepeltek.

A kiállítás kiemelt érdeklődés mellett, sikeresen zajlott: több mint 1 500 középiskolás és egyetemi hallgató találkozott a 22 kiállító munkáltatóval.

2011.11.28.