Tovább a tartalomhoz

Keresés

Üvegszálas csatorna és paplannal bélelt vezeték

A zavartalan ellátás érdekében a Tettye Forrásház Zrt. szakemberei a napi javítás és karbantartás mellett az év során szinte folyamatosan dolgoznak a hálózat korszerűsítésén. Ezekben a napokban a Légszeszgyár utca környékén folynak a munkálatok, ahol kitakarás nélküli technológiával, csőbéleléssel újítják meg a belvárost ellátó vízvezetéket. 

A szakemberek a város egyik legfontosabb és legnagyobb gerincvezetékét újítják fel, amely a pellérdi kutaktól a belvárosig szállítja az ivóvizet. A régi cső csaknem ötven éves, több éven át tart a felújítása, most egy közel fél kilométeres szakasza került sorra a Légszeszgyár utcától a Sport utcáig. A negyven millió forintos beruházás során 270 méter hosszan béleléses technológiát alkalmaznak: egy műgyantával átitatott tömlőt húznak a meglévő, elöregedett csőbe, amelyet nyomás alatt tartva gőz-levegő keverékével szilárdítanak meg. Az ilyen, úgynevezett „No Dig" eljárásokkal társaságunk hosszú munkagödrök nélkül, gyorsan végezheti a munkálatokat, így azok kevésbé zavarják a közúti forgalmat, illetve a környéken élők mindennapjait.

Ezek a munkálatok a város teljes vízellátó rendszerének biztonságára hatással vannak, ezért is fontos, hogy a legkorszerűbb anyagokat, technológiákat alkalmazza társaságunk. A tavalyi év egyik legjelentősebb projektjében, a déli főgyűjtő szennyvízcsatorna felújításánál például üvegszál-erősítésű vezetékeket építtettünk be 700 méter hosszan. Az új vezetékek a fokozott igénybevételt több mint ötven évig is bírják.

Hol újulnak meg a vezetékek 2012-ben?

Ivóvízhálózat tervezett felújításai:
Csillag utca - Endre u. - Rippl-Rónai u. - Komlói út - Hegedűs u. - Testvériség u. - Turini u. - Kölcsey u. - Kishegyi dűlő - Szigeti út - Víg u. - József Attila u. - Bálicsi út - Pécs-Vasas
Szennyvízhálózat tervezett felújításai: Gyulai Pál u. - Tolsztoj u. - Bólyai Farkas u. - Nyárfa u. - Pannónia u. - Erdély u. - Sándor u. - Vadász u. - Nagykozári út - Rezgő u. - Mókus u.

2012.01.20.