Tovább a tartalomhoz

Keresés

Gőzerővel zajlik a mérőcsere díjak visszatérítése

Mintegy 11 ezer háztartásnak téríti vissza Pécs Megyei Jogú Város kezdeményezésére  a Tettye Forrásház Zrt. a 2012-es mérőcserék időarányos díját. Azoknak az ügyfeleknek, akik társaságunkat megbízva az év első felében már gondoskodtak soros mérőcseréjükről - egy szeptemberei jogszabályváltozás értelmében azonban még két évük lett volna a cserére.

Cégünk az előkészítést követően decembertől megkezdte a tényleges kompenzálást. Mivel a visszatérítést a korábbi megrendelésekhez igazodva lehet végrehajtani, több mint tízezer számlát és jegyzőkönyvet dolgoztak fel októbertől kollégáink ügyfélszolgálatunkon.

Eddig ezer esetben indult el a kompenzálást, a tervek szerint legkésőbb március végéig az utolsó megrendelő vevőszámláján is megjelenik a különbözet ráeső része. Addig is ügyfeleink türelmét kérjük!
Annak függvényében, hogy az év melyik időszakában, milyen kedvezményekkel rendelték meg a hitelesítést, mérőnként 1800-2850 forintnyi visszatérítésre számíthatnak a felhasználók.

Az, hogy ki milyen formában jut hozzá a visszatérített összeghez, függ attól, hogyan rendelte meg korábban a cserét. Akik egyénileg, azoknak a vízdíjszámlában írják jóvá az időarányos díjat. Vannak olyan esetek, ahol két-három szomszéd rendelte meg együttesen a munkát, itt annak tudjuk visszautalni készpénzben a díjat, akinek a nevére az eredeti számla készült, s ő gondoskodik a felosztásról. A társasházak, lakásszövetkezetek általában szintén együttesen rendelték, rendezték a lakók számára a cserét, itt az esetek többségében a társasházak kapják - a ház vízdíjegyenlegébe beszámítva vagy banki utalással - az egyösszegű visszatérítést, amelyet a közös képviselők osztanak tovább a korábbi befizetéseknek megfelelően vagy számolnak el a közös költségben.

A szabályozásváltozás ellenére egyébként az elmúlt hetekben több közös képviselő, társasház rendelte meg a 2012-es mérők cseréjét a Tettye Forrásháztól annak érdekében, hogy egy-egy házon belül mindenkinek egységes hitelesítési idejű mérője legyen. Cégünk természetesen ezekben az esetekben elvégzi a munkálatot.

2013.01.08.