Tovább a tartalomhoz

Keresés

Kutyakölyökmentés a gépháznál

Társaságunk egyik pellérdi gépháza területén szokatlan látogatókat, két kölyökkutyát találtak kollegáink február közepén. A gépház kerítésén bedobott kutyusokat pár nappal korábban hagyhatta valaki sorsukra a havas, esős hidegben. Az éhségen kívül mégsem esett bajuk, és szerencséjükre még éppen időben találták meg őket a területet ellenőrző villamos csoportunk munkatársai, akik nem járnak arra minden nap.

A kimentett állatok szakembereink közreműködésével a Misina Természet- és Állatvédő Egyesülethez kerültek. A két egészséges, keverék kiskutya jelenleg az alapítvány szeretetét élvezi, nevet is kaptak: Tere barna-fekete színű, fiú, Fere pedig zsemleszínű és lány.

Társaságunk részben magáénak is érzi a róluk való gondoskodást, ezért szeretnénk nekik szerető, jó gazdát találni. Őrző-védőként való alkalmazásuk jelenleg nem megoldható, mert a telephelyeinken minden kutyás poszt foglalt. Aki úgy érzi, hogy felelős, jó gazdája tudna lenni az egyik vagy akár mindkét kutyusnak, a Misina Egyesületnél (info@misina.hu, 72/337-035, 20/217-3653) kezdeményezheti az örökbefogadást, de másik társra is találhat, hiszen a Misinánál jelenleg 430 állat vár gazdára.

2013.03.01.