Tovább a tartalomhoz

Keresés

Teljes akkreditációt nyert ivóvíz- és szennyvízlaborunk

Társaságunk a régió egyik legjobban felszerelt laboratóriumát működteti. Az itt zajló precíz munka, a felkészült szakemberek és a korszerű műszerpark hivatalos elismerése, hogy az ivóvíz laboratórium teljes területére megkaptuk az akkreditált státuszt február 27-én. A Nemzeti Akkreditáló Testület alapos vizsgálat után terjesztette ki a 2010-ben elnyert, majd 2011-ben kibővített minősítést, így mostantól a szennyvíz mellett a teljes ivóvizes vonalra is kiadhatunk hivatalos, az európai unióban is elismert eredményeket.

Összesen 210 különböző laboratóriumi vizsgálatra, 19 féle mintavételi és előkészítési eljárásra és 13 féle helyszíni vizsgálatra kaptuk meg a minősítést. A klasszikus eljárásokon, illetve a mikrobiológiai és mikroszkópos biológiai vizsgálatokon felül nagyműszeres vizsgálatokat is végzünk, ilyen például a gázkromatográfia, az atomabszorpciós, atomemissziós és atomfluoreszcens spektrometria, amelyek a szerves és szervetlen mikroszennyezők, növény védőszerek, nehézfémek kimutatására alkalmasak. Így a térség talán legjobban felszerelt, független eredményeket biztosító laboratóriumával rendelkezünk.

A cég műszeri és szakembereink nemcsak az akkreditációs folyamatban teljesítettek jól, éppen ezekben a napokban zajlik az aktuális, több mint száz hazai labor bevonásával végzett körvizsgálat, amelyet az elmúlt években rendre kiváló minősítéssel fejeztünk be. Munkatársaink a tavalyi évben összesen 12 030 szennyvíz és 11 370 ivóvíz vizsgálatot végeztek, hiszen a szigorú minőség-ellenőrzés a vízellátás és a szennyvízkezelés teljes folyamatát is végigkíséri.

Laboratóriumi szolgáltatásainkat eddig is több ipari vállalkozás, köztük élelmiszergyártók is igénybe vették, társaságunk ezután éves szinten több millió forintos bevételt remél a külső megbízásokból. A megrendelhető elemzések kínálata széles, a többi közt ivóvíz, forrásvíz, felszín alatti víz, talajvíz és szennyvíz mintavétele, helyszíni és laboratóriumi vizsgálat is szerepel a palettán, de fürdő-, termál-, illetve palackozott víz, szennyvíziszap és komposzt, valamint talaj vizsgálatát is elvégzik  szakembereink.

A labor szolgáltatásairól bővebb információ a 72/421-778-as telefonszámon vagy a nagy.karoly@tettyeforrashaz.hu címen kérhető.

2013.04.02.