Tovább a tartalomhoz

Keresés

Vízvezeték korszerűsítés indul a József Attila utcában

Újabb területen folytatódnak április 13-án a pécsi ivóvízhálózat korszerűsítési munkálatai: hétfőn a József Attila utcában kezdik a rekonstrukciót szakembereink.

A József Attila utca Petőfi - Szabadság utcák közti szakaszát csőroppantásos technológiával újítják meg szakembereink. A még 1976-ban lefektetett, elhasználódott PVC vezetéket összesen 580 méter hosszan cserélik le korszerű, strapabíró kemény polietilén vezetékre. Az alkalmazott technológiával elkerülhető a teljes útfelbontás, a szakaszos munkagödrök csak a legszükségesebb mértékben zavarják a forgalmat.
A több mint fél kilométernyi felújítást három ütemben végzik: április végéig a Petőfi úttól a Semmelweis utcáig, májustól a Semmelweis - Rét utca közti szakaszon, végül a Szabadság utcáig tartó részen haladnak a munkagépek. Az egyes ütemek idejére az érintett útszakaszokon a déli oldali két sávot lezárják, a csatlakozó utcákba a szerelések idején a József Attila utca felől nem lehet behajtani, illetve a Petőfi utcában is várható forgalomkorlátozás. A közlekedést tájékoztató táblák segítik.

A várhatóan június közepéig tartó munkálatok alatt a vízellátás biztosított lesz, a környéken lakók csak időszakos nyomásesésre, rövid ideig tartó vízhiányra számíthatnak, az érintett ügyfeleket szórólapon is értesítik.
Társaságunk kéri az arra haladókat, fokozott óvatossággal közlekedjenek az úttesten zajló munkavégzés miatt! 

Köszönjük a lakosság és a közlekedők türelmét, megértését!

2015.04.13.