Tovább a tartalomhoz

Keresés

Kiesnek a lejárt vízmérősök

Az év utolsó napján több mint kilencezer mellékvízmérő hitelessége jár le Pécsett. Az érintett ügyfeleink többsége időben gondoskodott a mérője cseréjéről, csaknem ezerkétszázan azonban többszöri értesítés, figyelmeztetés ellenére sem intézkedtek törvényben előírt kötelezettségükről. Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy a mellékvízmérőket, amikre egyéni számla készül, tulajdonosuknak nyolcévente cserélniük vagy újrahitelesíttetniük kell.

Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy a mellékvízmérőket, amikre egyéni számla készül, tulajdonosuknak nyolcévente cserélniük vagy újrahitelesíttetniük kell. A renitens felhasználók szerződése egy friss jogszabály-módosítás következtében 2016-tól automatikusan megszűnik: a víziközmű-törvény végrehajtási rendeletének (december 2-án elfogadott, 10-én már életbe lépett) változása alapján a csere vagy a szakszerűségi vizsgálat elmulasztása a felhasználó mellékszolgáltatási szerződésének megszűnését vonja maga után.

Mindezzel nemcsak az adott ügyfél jár pórul - a következménye az egész lakóközösségnek fájhat. Attól függően ugyanis, hogy a társasház milyen elszámolási módban állapodott meg a szolgáltatóval, egy-egy lakó „kiesése" hatással lehet a számla rendezésére. Ily módon nem teljesülhetnek például a legkedvezőbb, csak mellékmérők szerinti számlázás feltételei, amely elszámolási formát több száz társasház igényelte az idei évben.

Az évből két hét még rendelkezésre áll, vagyis ha december 31-ig az érintett ügyfelek írásban kérik a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt-től a lejárt mérő cseréjét (vagy ha nem a szolgáltatóval végeztették a szerelést, akkor a mérő szakszerűségi vizsgálatát), szerződésük továbbra is érvényben marad.

2015.12.16.