Tovább a tartalomhoz

Keresés

Szerelők csúcstalálkozója Pécsen

Az ország majdnem minden szegletéből, összesen 9 víziközmű szolgáltatótól érkeztek szakemberek február 24-én Pécsre, társaságunk rendhagyó műszaki szakmai napjára.

A Zalától Viharsarokig terjedő régiók szennyvíztisztító-telepeit és vízhálózatait működtető résztvevők három témában: (1) a szennyvízkezelés, (2) a tűzcsapok és nyomáscsökkentők működése, valamint (3) az ivóvíz fertőtlenítése és a kapcsolódó munkavédelem területén bővítették szakmai felkészültségüket. Az elméleti képzés mellett így például közös, interaktív szerelői gyakorlaton szedtek darabokra és javítottak tonnás iszapsűrítő centrifugát, de szimulálták a vészhelyzeti palackos légzőrendszerek használatát, nyomáscsökkentők és tűzcsapok javítását, valamint mértek oltóvíz mennyiséget is. Az eseményt sorozatindító szándékkal hívtuk életre, amelyen hatékony megoldásainkat, legjobb gyakorlatainkat mutathattuk be, megosztva tapasztalatainkat a társszolgáltatók kollégáival.

- Azoknak a szakembereknek és közvetlen vezetőiknek szerveztük ezt a találkozót, akik nap mint nap munkagödörben, sárban, néha szennyvízben dolgozva gondoskodnak a szolgáltatás biztonságáról: szerelőknek, művezetőknek, gépészeknek, szakmunkásoknak. Az ő munkájuk színvonala, precizitása nagyban befolyásolja a vízellátás és szennyvízkezelés zavartalanságát, probléma esetén pedig a helyreállítás hatékonyságát. A célunk az volt, hogy ezek a szakemberek (és az általuk képviselt szolgáltatók) egymást erősítve készülhessenek fel a rendkívüli helyzetek vagy éppen a napi rutinfeladatok hatékony megoldására, átadhassunk olyan hasznos ismereteket, mesterfogásokat, amik segítségükre lehetnek a mindennapi munka során - mondta el a rendezvény kapcsán Sándor Zsolt, a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. vezérigazgatója.

- A DRV Zrt. és a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. két egymás mellett lévő olyan professzionális cég, amelyek komoly szakember gárdával rendelkeznek, mégis egy-egy ilyen közös rendezvény alkalmával új ismereteket adhatnak át egymásnak. A helyi sajátosságok és más eljárások alkalmazásának bemutatásával a többi víziközmű-szolgáltató szakemberei hasznos szakmai tudásra tehetnek szert, amelyet munkájuk során kamatoztatni tudnak a jövőben - jegyezte meg Krizsán György, aki a DRV Zrt. munkatársaként vett részt a rendezvényen.

A több mint 70 résztvevővel zajló szerdai találkozó ugyan csak az első alkalom volt, de a pozitív tapasztalatok alapján a szolgáltatókkal a jövőben tovább folytatjuk az együttműködést.

Résztvevő szolgáltatók:
ALFÖLDVÍZ Zrt., BARANYA-VÍZ Zrt., Délzalai Víz- és Csatornamű Zrt., Dunántúli Regionális Vízmű Zrt., Fejérvíz Zrt., KAVÍZ Kft., PANNON-VÍZ Zrt., Szegedi Vízmű Zrt., ZALAVÍZ Zrt., TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt.

2016.02.27.