Tovább a tartalomhoz

Keresés

Nyílt napok a víz világnapja alkalmából

Március 22-én ünnepeljük a víz világnapját. Szeretettel ajánljuk iskolásoknak szervezett programjainkat.

Látogatás a Damjanich utcai Vízkincstárban
március 21-22-23. hétfő-kedd-szerda 8.00-16.00

Interaktív, játékra és tanulásra ösztönző bemutatótermünk kiállított relikviákkal, installációkkal, korabeli dokumentumokkal és sajtóhírekkel szemlélteti, milyen szerepet játszott a víz és a csatornázás fejlődése Pécs modern nagyvárossá alakulásában. A diákok bepillanthatnak a pécsi vízellátás 120 éves múltjába, de emellett a mai szolgáltatásról is kapnak ismereteket. Többek közt megépíthetik a rómaiak ivóvizét szállító völgyhidak mását, megtapasztalhatják, mekkora munka eljuttatni az éltető elemet a TV-toronyig, és letesztelhetik, mennyi vizet használnak el egy nap.

A látogatás időtartama kb. egy óra, a részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges. A kiállítás a pécsi vízszolgáltatás egyik kiindulópontjaként szolgáló egykori Damjanich gépháznál és ősfás kertjében várja a látogatókat. A bemutatóterem a Bartók Béla utcáról balra fordulva a Kacsóh Pongrác utca felől megközelíthető.

Nyílt nap a pécsi szennyvíztelepen
március 17. csütörtök 8.00-15.30

Az elmúlt évek egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó programjaként újra megnyitja kapuit a pécsi szennyvíztelep és biogázüzem: szakmai vezetéssel járhatják végig az elhasznált víz útját a gyerekek, akiket a laboratóriumban kísérlet, az udvaron speciális csatornatisztító járművünk bemutatója vár. Megtudhatják, mi történik a vízzel, miután elnyeli a lefolyó, miként lesz a szennyezettből ismét tiszta víz, amit visszaadhatunk a természetnek, és azt is, hogyan „tartja jól" a szolgáltató a szennyező anyagokat lebontó hasznos baktériumokat.

A látogatás időtartama kb. egy óra, a részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges. A regisztrált csoportoknak az uránvárosi buszvégállomásról ingyenes buszjáratokat biztosítunk a telepre és vissza.
Program helyszíne: Pécs városi szennyvíztisztító telep - 7634 Pécs, Állomás utca 40. (a 6-os út pellérdi elágazásától Pellérd felé kb. 600 méterre, GPS koordináták: 46.0531,18.1541)

A Vízkincstár látogatást elsősorban alsó, a szennyvíztelepi bejárást felső tagozatosoknak ajánljuk. A rendezvényekre alábbi elérhetőségeinken várjuk jelentkezésüket: 20/247-5706, turbeki.judit@tettyeforrashaz.hu

2016.02.28.