Tovább a tartalomhoz

Keresés

A Szőlő utcában és a Rácvárosi úton kezdődnek a vízhálózat rekonstrukciós munkálatai

A tavasz beköszöntével a Régi Kertváros felújítási munkálatai mellett a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. a város több pontján folytat felújítási munkát az ivóvízhálózaton. A korszerűsítési munkálatok március 16-ával a Szőlő utcában és Rácvárosi utcában kezdődnek, amelyek összértéke csaknem meghaladja a 100 millió forintot.

A Szőlő utcában várhatóan április végéig dolgoznak majd a munkagépek: a régi csövek helyett korszerű, időtálló vezetéket és bekötéseket építenek ki szakembereink összesen 180 méter hosszan. Ezzel párhuzamosan kezdődik, a várhatóan nyár elejéig tartó korszerűsítés a Rácvárosi úton a Pellérdi út irányába, ahol a szakemberek négy ütemben közel egy kilométernyi új vezetéket helyeznek a földbe.

A munkálatok ideje alatt ideiglenes vízellátó rendszerrel lesz biztosított az ivóvíz-szolgáltatás, ezért csak időszakos nyomásesésre, átmeneti, rövid ideig tartó vízhiányra számíthatnak a környéken lakók. A Szőlő utcában sávszűkületre, részleges forgalomkorlátozásra lehet számítani. A közlekedést a kihelyezett tájékoztató táblák segítik.

A rekonstrukció a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. által benyújtott, az elkövetkező évtizedek biztonságos szolgáltatását megalapozó (2015-2029 időszakot felölelő) Gördülő Fejlesztési Terv része, amelynek célja a víziközmű-rendszer fenntarthatóvá tétele és az, hogy a pécsi ivóvíz hosszú évtizedek múlva is minden tekintetben megfeleljen az előírásoknak.

Köszönjük a környéken élők és a közlekedők megértését, türelmét.

2016.03.14.