Tovább a tartalomhoz

Keresés

Szakmai kitüntetést kapott a Tettye munkatársa

A Magyar Víziközmű Szövetség idén is díjazta a víz- és csatornaszolgáltatásban hosszú ideje óta tevékenykedő, kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakembereket. A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. egyik munkatársának munkáját is elismerték: Ambrusits Balázs, társaságunk szennyvízkezelési osztályvezetője Víz Világnapi emlékérmet vett át az ágazat szakmai szervezetének víz világnapi ünnepségén Budapesten.

A 11 éve a helyi szennyvíztisztításban tevékenykedő vezető szakmai irányításával valósult meg 2015-ben a pécsi szennyvíztisztító-telepi technológia áttervezése és átépítése, aktív szerepe volt az iszaprothasztó és biogáz erőmű megvalósulásában és mai üzemeltetésében.

A kitüntetett méltatásában az is elhangzott, hogy jelentős mértékben közreműködött abban a szakmai előkészítő munkában, amely eredményeként Pécs városa közel 6 milliárd forint európai uniós támogatást nyert a szennyvíztisztító-telep fejlesztésére. Megvalósulásával a szigorodó törvényi előírások betartása mellett több évtizedre is biztosítani lehet az agglomeráció biztonságos, korszerű szennyvízkezelését, a telep magas színvonalú működését.

2017.04.04.