Tovább a tartalomhoz

Keresés

Víziközmű-felújítás a Hegyalja utcában

Folytatódik a szolgáltatás biztonságát veszélyeztető vízvezetékek tervezett korszerűsítése Pécsen. A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. és a megbízott vállalkozó szakemberei a héten megkezdik a Hegyalja utcában a környéken élők hosszú távú érdekeit szolgáló munkát.

Csaknem egy kilométernyi új vízvezeték kerül a földbe a pécsi Hegyalja utcában június végéig, ahol egy munkaárokban, egy felbontással egyszerre két fővezetéket cserélnek a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. szakemberei. A tettyei vízbázis felől ivóvizet szállító stratégiai fővezetéket és a vele párhuzamos ellátó vezetéket a Hegyalja utca 47-122. között újítják meg (a Böckh János utca és a Felsőhavi utca közti szakaszon). A rekonstrukcióval jelentősen javul az üzembiztonság, ami az épített környezet védelmében kiemelten fontos ezen a szakaszon, ahol egy esetleges meghibásodás rendkívül nagy károkat okozhat.

A Felsőhavi utca irányába tartó korszerűsítés több ütemben zajlik: a munka haladásának megfelelően a Böckh János utcai kereszteződéstől a Hegyalja utca 47. számig tartó részen az utat 50-100 méteres szakaszokban zárják el a forgalom elől, emiatt a Hegyalja utca az aktuálisan elzárt szakaszáig mindkét irányból zsákutca lesz, és parkolni sem lehet az adott területen. Kérjük, figyeljék a kihelyezett jelzéseket.

Az ivóvíz-szolgáltatást a munkálat során ideiglenes vízellátó rendszerrel biztosítjuk, ezért csak időszakos nyomásesésre, rövid ideig tartó vízhiányra számíthatnak az érintett lakók, amiről előzetesen szórólapon tájékoztatást kapnak.

Köszönjük a lakosság és az arra közlekedők megértését, türelmét!

 

 

2017.05.10.