Tovább a tartalomhoz

Keresés

Hőség, ivócsapok, permetkapuk

A forróságban is megbízhatóan üzemel a vízellátás Pécsen - a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. az idei évben is fokozott figyelemmel készült a nyári szezonra, a városban és a környező településeken ezért minden elvárást kielégítő mennyiségben biztosított a kiváló minőségű ivóvíz. Pécsen nyugodtan kortyolhatunk a csapokból, az ivóvíz valamennyi összetevő tekintetében megfelel a magyar és a szigorú európai uniós szabályozásoknak.

Nyár eleje óta eddig összesen 1,5 millió köbméter ivóvíz fogyott a pécsi vízhálózatból, június 20-án volt a csúcs, ekkor több mint 27 ezer köbméter vizet használtak el a felhasználók. Ez az idei rekord, azonban meg sem közelíti a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. napi kapacitását, még nem járnak csúcsra a tározók, kutak.

A héten az eddigi legmagasabb fokozatra kapcsolt a hőség, a melegben a városi ivókutak mellett permetkapuink és az alkalmi ivócsapok nyújtanak felfrissülést.

A júliusban kihelyezett új generációs köztéri permetkapuk három városrészben: a Széchenyi téren, az Uránbányász téren és a Csontváry utcai buszmegállónál üzemelnek. Az augusztus 1-jétől elrendelt hőségriadó alatt pedig egy plusz mobil szerkezet is munkába állt a szintén kiemelkedő átmenő forgalmat bonyolító Ferencesek utcájában.

Alkalmi ivópontok: a Széchenyi tér délkeleti sarkán és a Kossuth tér nyugati felén a járókelők kék toldású tűzcsapokból olthatják szomjukat a hőségriadó alatt. Pécs az egyik első vidéki város, ahol a magyar fiatalok találmányát, a tűzcsapokat ivókúttá alakító ivócsapokat két éve bevetették.

2017.08.01.