Tovább a tartalomhoz

Keresés

Méretes vízoszlop Uránvárosban

Eltört egy 300 mm átmérőjű vízvezeték január 24-én éjjel Pécsen a Nendvitch Andor út és a Bihari János utca közti zöldterületen, a buszmegálló közelében. A csőtörés következtében ezer köbméternyi víz szökött el, a több méter magasra feltörő vízoszlop törmeléket hordott az útra és a közeli parkolóba, a 6-os utat az érintett szakaszon rövid időre elzárták a forgalom elől.

A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. helyszínre érkező szakemberei a meghibásodott vezeték kizárásával megszüntették a vízfolyást, hajnalban megkezdődött a parkoló takarítása, helyreállítása. A sérült vezeték hibajavítási munkálatai egyelőre nem érintik a forgalmat, a buszközlekedés is zavartalan.

A hiba nem okozott fennakadást a vízellátásban, Uránváros területén azonban a mai napon előfordulhat átmeneti vízzavarosság. (Javasoljuk ügyfeleinknek, hogy fordítsanak fokozott figyelmet vízfelhasználással üzemelő háztartási eszközeikre, a mosó- és mosogatógépek beindítása előtt minden esetben ellenőrizzék a vizet; ha a víz zavarosodását észlelik, kerüljék a használatát.)

Köszönjük ügyfeleink és a közlekedők megértését, türelmét!

2018.01.25.