Tovább a tartalomhoz

Keresés

23-án takarítottak, 26-án pihentek a pécsiek

A vízfogyasztás terén folytatódott a megszokott trend - karácsonykor és újév idején gyakran kevesebb ivóvíz fogy, mint máskor. Az év végét tekintve Pécsen és a környező településeken december 23-án használták el a legtöbb vizet (több mint 25 ezer köbmétert), míg karácsony másnapja bizonyult a pécsiek egyik legkevésbé aktív napjának: december 26-án csaknem éves negatív rekordot döntve mindössze 18 ezer köbméternyi ivóvíz fogyott a tározókból.

Karácsony és január 2-a között összesen 33 meghibásodáshoz (vízfolyásokhoz, szennyvízdugulásokhoz, átemelőkhöz) riasztották a szolgáltató munkatársait, a Kővágószőlős-Tótvár közti fővezetéken történt csőtörés mellett a pécsi Berek utcában volt nagyobb hiba. A jelentkező problémákat a szakemberek gyorsan elhárították.

Csőtörést, meghibásodást bőven hoztak az ünnepek, ennek ellenére nem volt fennakadás a pécsi ivóvízellátásban. A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. csapatai az év végén is dolgoztak a háttérben a víz-, a szennyvízhálózat és az ezeket villamos energiával ellátó rendszer működtetésén, biztosítva, hogy zavartalanul telhessenek az ünnepek.

2019.01.03.