Tovább a tartalomhoz

Keresés

A Honvéd utcában folytatódik az egyetemvárosi víziközmű-korszerűsítés

A Honvéd utcába ért az egyetemvárosi víziközmű-hálózat felújítása: a több utca ivóvíz- és szennyvízhálózatának korszerűsítését magába foglaló, több mint 200 millió forint értékű beruházás aktuális ütemében október 28-tól a Honvéd utca ivóvízvezetékét és a leágazó utcák fő bekötését cserélik ki társaságunk és a megbízott kivitelező szakemberei a Budai Nagy Antal utca és a Szigeti út között. A régi PVC vezetékek helyett nagy teherbírású, időtálló gömbgrafitos öntöttvas cső, illetve KPE vezeték kerül a földbe több mint 300 méter hosszan.

A felújítás első üteme nem zavarja a Honvéd utca autós forgalmát, a Budai Nagy Antal utcától a Váci Mihály utcáig tartó szakaszon a parkolóban és a zöld sávban fognak dolgozni a szakemberek. (A Budai Nagy Antal - Veres Péter utcák közti parkolót október 29-én reggel 8 órától várhatóan kb. 3 hétig nem lehet használni.) A leágazó utcák - amelyekbe 6-10 méter hosszan nyúlik be a felbontás - a környező utcákról megközelíthetőek maradnak.

A korszerűsítés későbbi ütemében (a Váci Mihály utcától a Szigeti útig tartó részen) elkerülhetetlen lesz az útszűkület, de ekkorra a Kürt utcát teljes hosszában használhatják már az autósok. A munkálatok alatt a PTE ÁOK 400 ágyas klinikához végig biztosított a mentők behajtása.
Egy későbbi ütemben a Honvéd utca szennyvízhálózata is megújul, a korszerűsítés várhatóan 2020-ban zárul.

2019.10.25.