Tovább a tartalomhoz

Keresés

Diósi, Kőrösi, Türr: folytatódik a hálózatkorszerűsítés

Az enyhe időjárással újraindultak a tervezett korszerűsítések a pécsi vízhálózaton. Február 8-án három helyszínen, a Kőrösi Csoma Sándor utcában, a Diósi úton és a Türr István utcában folytatódik a felújítás - 1400 méternyi új vízvezeték épül ki tavasszal a 140 millió forint értékű közműcserében.

Kőrösi Csoma Sándor utca: szennyvíz után víz

Már az új szennyvízvezetékeken távozik a szennyvíz a Kőrösi Csoma Sándor utcából; a januárban zárult csatornarekonstrukció után február 8-án az ivóvízhálózat felújításával folytatódik az utca megújítása. Társaságunk május végéig a Kőrösi Csoma Sándor utca teljes hosszában, több mint 650 méteren váltja ki az 1950-es években fektetett vízvezetékeket.

A három ütemre bontott csőcsere az úttest melletti zöld sávban, helyenként a járda érintésével zajlik majd: szakembereink szinte végig befűzéses technológiát alkalmazva, nagyobb nyílt munkaárok nélkül húzzák be az új vezetékeket. (Egy kisebb szakaszon lesz csak feltárással járó munkavégzés).

A korszerűsítés az utolsó ütemig forgalomkorlátozással nem jár, a kivitelezéssel aktuálisan érintett szakaszok mentén azonban időszakosan nem lehet parkolni.

Féltávon jár a Türr István utcai felújítás

A Türr István utcában is folytatják hétfőtől szakembereink a régi acél és öntöttvas vízvezetékek tavaly megkezdett cseréjét. A munkálatok a Türr István utca nyugati oldalán 20-30 méteres szakaszokban haladnak az Esztergár Lajos utca irányába a zöldterület és az úttest érintésével. A forgalom biztosítása érdekében az utca keleti oldalán a munkálattal aktuálisan érintett szakasz mentén nem lehet parkolni; február utolsó hetében az utca zsákutca lesz. A felújítás várhatóan március elejéig tart.

Diósi út: hálózatépítés a Bokor utca - Puskin tér között

Ismét elindulnak a munkagépek a Diósi úton: június végéig (a korábbi 750 méter után) újabb 700 méteren kerül vadonatúj KPE vízvezeték az útburkolat alá a Bokor utca - Puskin tér között. Emellett 3 tűzcsap létesül és 9 nagyobb csomópontot építenek át a szakemberek, ezzel még biztonságosabb lesz a szolgáltatás, és egy-egy esetleges meghibásodás alkalmával kisebb területet érintő vízhiány mellett javíthatóak a csőtörések. 

Forgalmirend-változás: amíg szakembereink a Diósi út északi sávjában dolgoznak, a déli sávban a munkálatokkal haladó 50-100 méteres útszűkület mellett biztosított lesz a kétirányú autós közlekedés.

A kivitelezéssel érintett útszakaszokat folyamatában ideiglenesen helyreállítják, tavasszal kap új aszfaltburkolatot.

A munkálatok alatt  ideiglenes vízellátó rendszerrel biztosítjuk az ivóvíz-szolgáltatást, a környéken lakók tervezetten csak technológiai okokból elkerülhetetlen, rövid ideig tartó vízhiányra számíthatnak; ilyenkor az érintett ügyfeleket szórólapon is tájékoztatjuk.

Köszönjük a környéken élők és a közlekedők türelmét, amellyel segítik a munkálatok megvalósulását!

2021.02.03.