Tovább a tartalomhoz

Keresés

Indul a 3. ütem a Szigeti úton

A Nyugati városrészi kerékpárút építéséhez kapcsolódóan márciusban víziközmű-korszerűsítés is kezdődött a Szigeti úton. A tervezetten 2021 őszéig tartó felújítás keretében a Szigeti út Faludi Ferenc utca – Tüzér utca közötti szakasza alatt futó 90 éves ivóvízvezetéket cserélik ki társaságunk szakemberei.

A tervezettnél gyorsabban haladó felújítás második üteme is véget ért: a Gyümölcs utca – Homok utca közti szakaszon is új vezeték szállítja a vizet a háztartásoknak, üzleteknek. Az első két ütemben eddig összesen 800 méternyi új vezeték került a földbe és 30 ingatlan bekötése újult meg.

Június 1-én elindul a 3. ütem, a Homok utca – Tüzér utca közötti ellátóvezeték korszerűsítése. Első lépésben (06.01–06.15.) csak a Homok utca – Kürt utca szakasza lesz lezárva, a Kürt utca mindkét irányból járható. Ezt követi (06.16-tól) a teljes felújítással érintett szakasz lezárása, egészen a Tüzér utcáig. Az útzárral érintett szakaszokon az ott lakók, az üzlettulajdonosok, valamint a célforgalom részére a zavartalan közlekedés biztosított lesz. Az érintett autóbuszjáratok (25, 26, 27, 27Y, 28, 28Y, 29) a munkálatok befejezéséig terelőútvonalon (Tüzér utca – Nendtvich Andor út) közlekednek. További információ: Tüke Busz

A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. arra törekszik, hogy a környéken élők hosszú távú érdekeit szolgáló munkálatok a lehető legkisebb mértékben, a legrövidebb ideig zavarják a mindennapokat. A hálózat korszerűsítését társaságunk folyamatos üzemeltetés mellett végzi, ideiglenes vízellátó rendszerrel, repülővezetékkel biztosítva a vízellátást. A környéken lakók csak időszakos nyomásesésre, rövid ideig tartó vízhiányra számíthatnak, az érintett ügyfeleinket előzetesen szórólapon is értesítjük.

A 3. ütem során (a kerékpárút építéshez kapcsolódó oszlopbontás miatt) szükséges egy fővezeték ideiglenes kivétele a szolgáltatásból, ennek következtében május 28-án, pénteken zavarossá válhat a víz a Fogadó városrész, Patacs, Szentmiklós, Rácváros, Kovácstelep, Uránváros, Szigeti városrész, Ispitaalja és a Belváros városrészekben (a 48-as térig). Javasoljuk ügyfeleinknek, hogy a mosógépek, mosogatógépek bekapcsolása előtt ellenőrizzék a vizet, és ha zavaros, kerüljék a gépek használatát.
Az ivóvízhálózat-felújítás részeként a Lázár Vilmos és Erkel Ferenc utcákat összekötő vízvezeték építése is megvalósul a 3. ütem befejezéséig. Az ehhez kapcsolódó forgalmi rend változásokról, valamint a felmerülő vízhiányról az érintetteket szintén külön szórólapon értesítjük.

A teljes felújítás eredményeként összesen 900 méternyi új gerincvezeték és 362 méternyi bekötővezeték kerül a föld alá, hosszú időre garantálva ezzel a környék kiegyensúlyozott ivóvízellátását. Az utca nem csak modernebb, de nagyobb átmérőjű vezetéket kap, igazodva a környék megnövekedett vízfogyasztásához. A korszerűsítés 34 bekötés cseréjére és két új tűzcsap létesítésére is kiterjed.

A Nyugati városrészi kerékpárút fejlesztésről a projekt honlapján olvashatnak, a munkálatokkal kapcsolatos gyakori kérdésekre adott válaszokat ide kattintva érhetik el.

2021.05.25.